Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 19 Μαΐου 2020

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟ-ΠΛΗΚΤΟΥΣ: ΜΙΑ "ΚΑΡΑΜΕΛΙΤΣΑ" ΠΡΙΝ ΤΗΝ...ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ'ΟΔΟΝ
Κοροϊδεύουν με επιδότηση λίγων μηνών υπό αυστηρά κιόλας κριτήρια τους δανειολήπτες, πριν έρθει ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ που θα σαρώσει τα πάντα όλα...Τι μεταδίδει το banks.com.gr :

Η κρατική επιδότηση δόσεων στεγαστικών δανείων –όχι μόνον ληξιπρόθεσμων αλλά και των κανονικά εξυπηρετούμενων– θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. Ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα αντλήσει 500 εκατ. Ευρώ από τα αναξιοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ και η επιδότηση δόσεων “κόκκινων” αλλά και“πράσινων” στεγαστικών δανείων θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι έχει στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας CoViD-19.

Bασικό κριτήριο με βάση το οποίο θα κρίνεται ποιος θα δικαιούται επιδότηση για την αποπληρωμή της δόσης του στεγαστικού του δανείου σχεδιάζεται να είναι η επίπτωση του lockdown στα εισοδήματα του.

Πέραν δηλαδή του περιεχομένου της φορολογικής δήλωσης, αλλά και του εντύπου Ε9 που αποτυπώνει την περιουσιακή κατάσταση του δανειολήπτη, το αν θα χορηγείται κρατική επιχορήγηση για την επιδότηση της δόσης θα κρίνεται και με το

  • αν ο δανειολήπτης έχει μπει σε καθεστώς αναστολής (σε περίπτωση που είναι μισθωτός) ή
  • αν η επαγγελματική δραστηριότητα του έχει υποστεί σημαντική μείωση εσόδων.

Το Κράτος θα επιδοτεί ένα ποσοστό της δόσης προκειμένου να ελαφρυνθεί οικονομικά ο δανειολήπτης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσπραξη της κρατικής ενίσχυσης θα είναι το δάνειο να συνεχίσει να αποπληρώνεται κανονικά δηλαδή να καταβάλλεται και το μερίδιο του δανειολήπτη.

Τα ποσοστά επιδότησης θα εξαρτώνται:
  • Από το αν το δάνειο είναι “πράσινο” ή “κόκκινο”. Προτείνεται τα μεγαλύτερα ποσοστά επιδότησης να δίδονται στους “πράσινους δανειολήπτες” ως επιβράβευση για την πρσσπάθειά τους αλλά και προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία νέας γενιάς κόκκινων δανείων
  • Από τη χρονική περίοδο. Η κυβέρνηση θέλει να επιδοτήσει τις δόσεις για 9 μήνες.
  • Από το αν ο δανειολήπτης θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνεργάσιμος με την τράπεζα ή όχι

Το να διατηρηθεί η κουλτούρα πληρωμών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση και του συγκεκριμένου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates