Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!Η βρετανική κυβέρνηση θα "ξεκλειδώσει" 150 εκατ. στερλίνες ρευστότητας από τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ξεχαστεί από τους ιδιοκτήτες τους και θα την επανατοποθετήσει για να στηρίξει κοινωνικές επιχειρήσεις και φιλανθρωπίες που επιχειρούν εν μέσω κρίσης του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, ο γραμματέας πολιτισμού, Oliver Dowden, σχεδιάζει να επιταχύνει την απελευθέρωση 71 εκατ. στερλίνων σε νέα κεφάλαια από αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, πλέον των 79 εκατ. στερλίνων που έχουν ήδη αποδεσμευτεί για να βοηθήσουν τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αδρανείς λογαριασμοί ονομάζονται αυτοί που δεν παρουσιάζουν καμία κίνηση για 15 χρόνια. Από την εκκίνηση του προγράμματος για τους λογαριασμούς αυτούς το 2011, 30 τραπεζικά ιδρύματα έχουν εθελοντικά μεταφέρει κεφάλαια από ανενεργούς λογαριασμούς. Μεταξύ αυτών, ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας όπως η HSBC, η Royal Bank of Scotland και η Lloyds Banking Group. Μέχρι στιγμής περισσότερα από 600 εκατ. στερλίνες έχουν αναδιανεμηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates