Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: "ΜΠΟΝΟΥΣ" ΣΕ ΟΣΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ, "ΤΙΜΩΡΙΑ" ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΑΡΓΟΥΝ !!!

ΟΣΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΡΟΥΣ
Τάδε έφη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τα δάνεια του Ταμείου Εγγυοδοσίας τους Αναπτυξιακής Τράπεζες που θα τρέξει τις επόμενες μέρες. 


“Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει το μεγάλο εγγυοδοτικό που θα φτάσει σε δάνεια ως τα 7 δισεκατομμύρια και βλέπουμε” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή. Τόνισε δε πως “αν χρειαστεί επιπλέον, θα το αυξήσουμε”.

Μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως “θα παρακολουθήσουμε τις πρώτες 30 μέρες πως οι τράπεζες δίνουν τα χρήματα. Η κάθε τράπεζα έχει αιτηθεί και μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας υπογράφουμε συμβόλαια μαζί της για το τμήμα που δικαιούται από τις εγγυήσεις”.

Ωστόσο επεσήμανε πως “αν μετά τις 30 ημέρες δούμε ότι κάποιες τράπεζες μένουν πάρα πολύ πίσω και κάποιες άλλες τράπεζες τρέχουν πάρα πολύ, θα επιβραβεύσουμε με ανακατανομή των πόρων αυτές που τρέχουν και θα τιμωρήσουμε αυτές που πηγαίνουν αργά και ας χάσουν λεφτά αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους”. Μάλιστα σημείωσε πως “τα εργαλεία τα φτιάχνουμε για να πάνε τα χρήματα στις επιχειρήσεις και να ζήσουν. Αυτή είναι η πολιτική μας απόφαση”

Απαντώντας σε προηγούμενη παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου από το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε πως "το παρατηρητήριο ρευστότητας που φτιάχνεται στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσω της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους και στην Τράπεζα της Ελλάδος και σε συνεργασία μεταξύ των δύο- φτιάχνονται δύο οργανισμοί γιατί είναι ανεξάρτητη η Τράπεζα της Ελλάδος- γίνεται ακριβώς για να βλέπουμε που πηγαίνουν τα χρήματα τα οποία δίνουμε".

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates