Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ !!! ΑΠΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΒΑΝΟΥ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/04/blog-post_56.html
Σε απολογία ο δικαστικός επιμελητής για τη διαταγή πληρωμής


Την κλήση σε απολογία του δικαστικού επιμελητή που έκανε επίδοση Διαταγής Πληρωμής σε ηλικιωμένη γυναίκα για στεγαστικό δάνειο, παρά το lockdown, προανήγγειλε μιλώντας στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Γιάννης.

Τον πειθαρχικό έλεγχο του δικαστικού επιμελητή, που είχε κάνει επίδοση διαταγής πληρωμής στις 8 Απριλίου, σε ηλικιωμένη γυναίκα, για στεγαστικό δάνειο που αφορά πρώτη κατοικία , προανήγγειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείου Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν πειθαρχικές διατάξεις στον κώδικα του συλλόγου, ο οποίος θα εξετάσει το θέμα σε βάθος και θα πράξει τα δέοντα, αφού προηγουμένως καλέσει τον συγκεκριμένο επιμελητή σε απολογία.

Όπως είπε ο Νικόλαος Γιάννης στο GRTimes.gr, το Δ.Σ του συλλόγου είναι ενημερωμένο και θα κινηθεί αυτεπάγγελτα, καθώς δεν έχει γίνει κάποια επίσημη αναφορά για το θέμα.

«Με τον συνάδελφο δεν κατέστη εφικτό να επικοινωνήσω ακόμη για να μάθω τι ακριβώς έκανε και τι αφορούσε το συγκεκριμένο έγγραφο. Ο κάθε συνάδελφος έχει την ατομική του ευθύνη και για το συγκεκριμένο θέμα, ειδικά εφόσον αφορά ηλικιωμένη γυναίκα, θα επιληφθεί σίγουρα ο σύλλογος με την πρώτη ευκαιρία. Θα ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες» σημείωσε ο κ. Γιάννης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών, έκανε γνωστό πως υπάρχουν και άλλες παρόμοιες υποθέσεις που θα ερευνηθούν για άλλους επιμελητές, όχι όμως για θέματα που αφορούν διαταγές πληρωμής και τράπεζες, αλλά για κάποιες ιδιωτικές περιπτώσεις που αφορούν κυρίως οικογενειακά θέματα κτλ. Σε κάποιες τέτοιες επείγουσες περιπτώσεις, όπως είπε, υπάρχει εξαίρεση, γιατί τα οικογενειακά προβλήματα στις μέρες μας είναι πολλές φορές έντονα, αλλά οπωσδήποτε για επικοινωνία τέκνων, επιμέλεια, κτλ, όταν κρίνεται δηλαδή αναγκαίο, ο επιμελητής κάνει τις επιδόσεις κανονικά.

«Εμείς δεν είμαστε σε πλήρη, αλλά σε μερική αναστολή. Απλώς κάποια δικόγραφα και έγγραφα δεν πρέπει να επιδίδονται σύμφωνα με την ΚΥΑ που είναι νόμος του κράτους» επισήμανε ο κ.Γιάννης, λέγοντας ακόμη ότι η αποχή των επιμελητών από τα καθήκοντα τους, έχει παραταθεί έως τις 27 Απριλίου, για το ίδιο διάστημα δηλαδή που διαρκούν και τα μέτρα για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Δεν υπάρχει αποχή για τους δικηγόρους

Για το θέμα και συγκεκριμένα για την εμπλοκή της δικηγόρου που είχε δώσει την εντολή για την επίδοση, ρωτήθηκε σχετικά από το GRTimes.gr, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Κουτσοχήνας.

Όπως είπε, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς επισήμως δεν έχει γίνει κάποια αναφορά προς το σύλλογο, η περίπτωση των επιμελητών είναι διαφορετική από τους δικηγόρους. Και αυτό διότι οι μεν δικαστικοί επιμελητές βρίσκονται σε αποχή με απόφαση των συλλόγων τους και δεν τους επιτρέπεται να επιδώσουν, παρά μόνο αν πρόκειται για κάτι επείγον που υπάγεται στις εξαιρέσεις του νόμου. Οι δε δικηγόροι στην Ελλάδα, δεν έχουν θέμα αποχής.

«Αυτή είναι η διαφοροποίηση» επισήμανε ο κ. Κουτσοχήνας, προσθέτοντας ότι ο «θιγόμενος» στον οποίο επιδόθηκε η διαταγή πληρωμής δεν χάνει κάποιο δικαίωμα, με την έννοια ότι δεν τρέχει κάποια προθεσμία για να κάνει ανακοπή, να ασκήσει κάποιο ένδικο μέσο κατά της διαταγής πληρωμής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRTimes, που αφορούσε καταγγελία του δικηγόρου Παρ` Αρείω Πάγω, Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Αλβανού, η Τράπεζα Πειραιώς είχε εκδώσει Διαταγή Πληρωμής σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, για στεγαστικό δάνειο που αφορά σε πρώτη κατοικία. Η εντολή προς επίδοση είχε δοθεί από δικηγόρο στις 31 Μαρτίου 2020 και η επίδοση έγινε στις 8 Απριλίου, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού, με τον δικαστικό επιμελητή να δίνει στο χέρι της ηλικιωμένης το έγγραφο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates