Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

ΒΟΜΒΑ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ
Ουσιαστικά, μέσω του νέου πτωχευτικού, ζητούν να πεταχθεί έξω από το σπίτι της η μισή Ελλάδα, αφού με τον νέο πτωχευτικό που ετοιμάζεται όποιος οφειλέτης(εφορίας,ΕΦΚΑ,τραπεζών,ΔΕΚΟ) δεν μπορεί να ρυθμίσει, θα πτωχεύει και θα βγαίνει στο σφυρί όλη η περιουσία του !!!
Τι μεταδίδει το insider.gr :

Αρνητικοί οι θεσμοί στην παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας


Σε «τοίχο» προσέκρουσε το αίτημα που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στους θεσμούς για παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και μετά τις 30 Απριλίου.

Στα πλαίσια τηλεδιάσκεψης η κυβέρνηση ζήτησε χθες από τους θεσμούς την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, δεδομένου ότι οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί ομαλά το διάδοχο πλαίσιο.

Η κυβερνητική πλευρά επιχειρηματολόγησε στη βάση πως η άρση της προστασίας πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελούσε ένα βήμα προς την οικονομική κανονικότητα, αλλά η οικονομία μας δεν έχει τίποτε κανονικό αυτή τη στιγμή.


Δεν συμφωνούν οι θεσμοί με παράταση έως τον Αύγουστο

Κατά πληροφορίες ζητήθηκε από τους θεσμούς μια παράταση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας έως τον Αύγουστο με τους θεσμούς να απαντούν αρνητικά και να επιμένουν στο αρχικό χρονοδιάγραμμα, επικαλούμενοι την αδύναμη κουλτούρα πληρωμών που διέπει τους Έλληνες δανειολήπτες.

Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης επιβεβαίωσε στο Σκάι πως μετά από 4,5 ώρες τηλεδιάσκεψης δεν υπήρξε συμφωνία.

Αυτό που μέλλει να καταδειχθεί είναι το εάν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα θέσει το ζήτημα στους ομολόγους του, δεδομένου ότι άρση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας σε μια περίοδο που τα δικαστήρια υπολειτουργούν και η εξυπηρέτηση δανείων είναι εξαιρετικά δύσκολη, θα είχε επίπονα κοινωνικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates