Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ & ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΟΧΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!
Πιέσεις ΔΕΗ για εξόφληση οφειλών εν μέσω πανδημίας


Τηλεφωνικές πιέσεις μέσω δικηγορικών γραφείων να πληρώσουν άμεσα τους λογαριασμούς τους δέχονται οικογένειες και στα Χανιά εν μέσω εγκλεισμού στα σπίτια και αναμονής των 800 ευρώ !


Ακόμα και οικογένεια πολύτεκνων η οποία επικοινώνησε με τα “Χ.Ν.” δέχθηκε επανειλημμένα τηλέφωνα από δικηγορικό γραφείο που λειτουργεί όπως είπε για λογαριασμό της ΔΕΗ ζητώντας την άμεση εξόφληση του λογαριασμού.


«Είμαστε πολύτεκνη οικογένεια στα Χανιά Κρήτης, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω του εγκλεισμού, δουλεύοντας μόνο ο πατέρας, ο οποίος εν μέσω πανδημίας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας περιμένοντας τα 800 ευρώ, όπως όλοι. Με αυτή λοιπόν την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο, η ΔΕΗ δίνει σε δικηγορικό γραφείο τα στοιχεία μας να μας κάνει συστάσεις και να απαιτεί έμμεσα την εξόφληση του λογαριασμού μας, ο οποίος εκδόθηκε στις 7/4, ποσού 394 ευρώ και έχει ένα μικρό ανεξόφλητο ποσό της τάξεως των 330 ευρώ, το οποίο διαχειριζόμαστε και δεν το αφήνουμε να ξεφύγει» σημειώνει η οικογένεια.

Επικοινωνώντας με την οικογένεια μας τόνισαν πως σε τέτοιες πρωτόγνωρες συνθήκες και με το άγχος της αναμονής των 800 ευρώ «η ΔΕΗ ενοχλεί μέσω των δικηγόρων για να εισπράξει αυτά τα μικροποσά. Σε τέτοιες συνθήκες η ψυχολογική πίεση είναι ασφυκτική όταν δεν μπορούμε να εργαστούμε και όταν πρέπει να είμαστε συνέχεια μέσα στο σπίτι, να διαχειριζόμαστε την αγωνία ενός εκ των παιδιών μας που δίνει φέτος πανελλήνιες εξετάσεις. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρει συνεχώς ότι δεν πρέπει και δεν έχει το δικαίωμα κανείς να πιέζει και να ενοχλεί για οφειλές, αλλά εμείς διαπιστώνουμε ότι γίνονται άλλα πράγματα. Θα περιμέναμε μια άλλη αντιμετώπιση ειδικά όταν πρόκειται για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες».
Η οικογένεια έχει προσφύγει και στο Συνήγορο του Πολίτη. Η διοίκηση της ΔΕΗ και η πολιτική ηγεσία της ακούει την αγωνία των πολύτεκνων οικογενειών, αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά ;

Ειδοποιήσεις για διακοπή ρεύματος άρχισαν να λαμβάνουν οι επαγγελματίες

Ειδοποιήσεις λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού από ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος άρχισαν να λαμβάνουν αρκετοί επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας και με τα καταστήματα τους κλειστά, όπως γνωστοποίησε το Σωματείο Ζυθεστιατόρων Ροδόπης.

«Η ΓΣΕΒΕΕ ως αποδέκτης των καθημερινών καταγγελιών από επαγγελματίες που λαμβάνουν μηνύματα (sms) από ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος για αποκοπές συνδέσεων ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεών τους, λόγω μη εξόφλησης του λογαριασμού, έθιξε το συγκεκριμένο ζήτημα με σημερινή επιστολή της στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη.

Η Γενική Συνομοσπονδία υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσων ενεργειών του Υπουργείου προς τις ιδιωτικές εταιρίες ρεύματος προκειμένου να ανακληθούν οι εντολές αποκοπής κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

ΠΗΓΕΣ
haniotika-nea.gr
fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates