Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 14 Απριλίου 2020

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΟΙ: ΖΗΤΟΥΝ ΡΕΣΤΑ...44.500.000$ ΑΠΟ ΤΗΝ FOLLI FOLLIE !!!Μισθούς για τον ίδιο και τη σύζυγό του και επιστροφή δανείου διεκδικεί από την Folli Follie ο ιδρυτής της Δημήτρης Κουτσολιούτσος ενώ ανάλογες απαιτήσεις έχει και ο υιός και πρώην CEO Τζώρτζης - Η εταιρεία απάντησε με εξώδικη εντολή στην οποία αναφέρει: «Ελέγχεστε ποινικώς για ποσά που έχετε υπεξαιρέσει από τα ταμεία»

Απίστευτες απαιτήσεις εξακολουθούν να έχουν τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου που τις τελευταίες εβδομάδες έχασαν προνόμια όπως εταιρικά αυτοκίνητα, σεφ, κηπουρό και προσωπικό ασφαλείας, τα οποία εξακολουθούσαν να χρεώνουν στη Folli Follie.

O Δημήτρης Κουτσολιούτσος με επιστολή που έστειλε στις 28 Μαρτίου και έχει αποδέκτη τον Γιώργο Σάμιο, διευθύνοντα σύμβουλο της Folli Follie, zητάει συνολικά 44.474.015 δολάρια. Ισχυρίζεται ότι από αυτά τα χρήματα ποσό άνω των 6 εκατ. δολαρίων αφορά μισθούς του ίδιου και της συζύγου του, ενώ τα υπόλοιπα δάνειο που χορήγησε στην εταιρεία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του: «Οπως σας έχω επανειλημμένως ενημερώσει, η εταιρεία μού οφείλει μέσω της κατά 99,99% θυγατρικής της Folli-Follie Group Sourcing LTD (με την οποία ενοποιεί πλήρως τις οικονομικές της καταστάσεις) το ποσό των 6,303,346,15 δολαρίων ΗΠΑ για μισθούς (δικούς μου και της συζύγου μου) καθώς και το ποσό των 38,170,669,07 δολαρίων ΗΠΑ λόγω δανείων που της έχω χορηγήσει».

Τονίζει ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του, κανένα από τα οφειλόμενα ποσά δεν του έχει καταβληθεί, ενώ στη συνέχεια της επιστολής του διαμαρτύρεται για το προσωπικό ασφαλείας το οποίο αποσύρθηκε και ζητάει να του επαναδιατεθεί επειδή λόγω της αρνητικής δημοσιότητας από την υπόθεση της Folli Follie κινδυνεύει η ζωή και η σωματική του ακεραιότητα.

Την ίδια γραμμή πλεύσης με τον πατέρα του ακολουθεί και στη δική του επιστολή με αποδέκτη τον κ. Σάμιο ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος κάνει λόγο για μια σωρεία θέσεων που κατέχει σε θυγατρικές για τις οποίες δεν λαμβάνει καμία αμοιβή.

«Για τις διοικητικές αυτές θέσεις ευθύνης από τις οποίες σας έχω επανειλημμένως ζητήσει να με απαλλάξετε και δεν το πράττετε», υποστηρίζει, «δεν λαμβάνω οποιαδήποτε αμοιβή, παροχή ή αποζημίωση, σε αντίθεση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Folli-Follie ΑΕΒΤΕ, που σε καιρό οξύτατης κρίσης τόσο για την εταιρία όσο και για το γενικό επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και για την χώρα, λαμβάνετε δυσανάλογους μισθούς, παροχές και αποζημιώσεις».

Σε ένα κείμενο copy-paste με αυτό του πατέρα του σε ό,τι αφορά οικονομικές αξιώσεις -μόνο ποσά δεν έβαλε-, ο υιός Κουτσολιούτσος διαμαρτύρεται για την απόσυρση του προσωπικού ασφαλείας του, τονίζοντας ότι και η δική του ζωή κινδυνεύει.

Τι απαντά η εταιρεία 

Η απάντηση της εταιρείας στάλθηκε την ίδια μέρα με εξώδικη επιστολή απαντώντας προς την οικογένεια Κουτσολιούτσου, με την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά στουςΔημήτρη Κουτσολιούτσο, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και Καίτη Κουτσολιούτσου:

«Η Εταιρεία μας (και ο Διευθύνων Σύμβουλος), ουδεμία απολύτως υποχρέωση παροχής προσωπικού (οδηγών, μαγείρων και ασφαλείας) έχει, ούτε προς εσάς, ούτε και προς οιονδήποτε άλλο μέτοχο της. Σαφώς και δεν δικαιούστε ούτε χώρους προς αποκλειστική σας χρήση στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Εταιρείας μας στον Αγιο Στέφανο Αττικής, ούτε και οποιαδήποτε άλλη παροχή, η οποία επιβαρύνει άμεσα και προς δικό σας όφελος την μητρική Εταιρεία».

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή, τονίζεται: «Σας καλούμε να υποβάλετε άμεσα, εγγράφως και ρητώς την παραίτησή σας από τις αρμοδιότητες διαχείρισης όλων των Θυγατρικών Εταιρειών του Ομίλου, οι οποίες σας ανατέθηκαν σε παρελθόντα χρόνο, προκειμένου η Εταιρεία μας να προβεί το ταχύτερο δυνατό στις απαιτούμενες ενέργειες. Και σαφώς, ουδεμία ευθύνη φέρει η Εταιρεία ή τα Οργανα αυτής για τη μέχρι σήμερα μη παραίτησή σας από τις ανωτέρω αρμοδιότητες.

Η Εταιρεία μας όχι απλώς ουδεμία απολύτως οφειλή υπέχει προς εσάς, αλλά, αντιθέτως, έχει επιφυλαχθεί ρητώς για την αναζήτηση των ποσών από εσάς, για τα οποία ελέγχεσθε ποινικώς ότι έχετε υπεξαιρέσει από τα ταμεία της Εταιρείας μας, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη βλάβη έχει υποστεί από τις ενέργειές σας, είτε οικονομικής φύσεως, είτε στη φήμη της.

Επιπρόσθετα, δυνάμει της από 25-02-2020 απόφασης του Δ.Σ. της Εταιρείας μας, σας καλούμε εκ νέου, όπως προβείτε στην άμεση παράδοση των κινητών περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας μας, που έχετε παρανόμως στην κατοχή σας, όπως για παράδειγμα τα εταιρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα κοκ. μέχρι το αργότερο την 31/3/2020.

Κατόπιν των ανωτέρω και επιφυλασσόμενοι ρητώς δια παν νόμιμο δικαίωμά μας, σας δηλώνουμε πως αρνούμαστε καθ’ όλο το εύρος και την έκτασή τους ισχυρισμούς που προβάλετε με τις από 06-03-2020 και 28-03-2020 επιστολές σας ως παντελώς αναληθείς και προσχηματικούς».

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δύο μέρες μετά την πρώτη επιστολή απέστειλε και δεύτερη στον κ. Σάμιο, για να του θυμίσει ότι περιμένει την απάντησή του στην πρώτη, προσθέτοντας και ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ολα αυτά είναι απαιτήσεις των ανθρώπων οι οποίοι κατηγορούνται για ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα μετά τη Μεταπολίτευση. Σχεδόν δύο χρόνια μετά την αποκάλυψή του εξακολουθούν να διεκδικούν αποζημιώσεις και παροχές, αρνούμενοι ακόμη και σήμερα να μιλήσουν επί της ουσίας για την ταμπακιέρα, ενώ παραδέχονται ότι έγιναν κάποια λάθη, αλλά όχι από αυτούς.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates