Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ...ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ !!!Του Κώστα Λεϊμονή

Επιτρέψτε μου σε αυτό το κείμενο ένα πιο προσωπικό ύφος, επειδή βλέπω σε πολλά ειδησεογραφικά σάιτ τίτλους όπως «600 ευρώ στους δικηγόρους» και η παραπληροφόρηση σε αυτή τη χώρα έχει γίνει πρωταθλητισμός. Θα ήθελα να σας εξηγήσω κάποια πράγματα με αγάπη και σεβασμό προς το επάγγελμα του νομικού που έχω επιλέξει. Αρχικά να σας προετοιμάσω λέγοντάς σας ότι όσοι αποφασίσετε να γίνετε επιστήμονες από τους κλάδους κυρίως της νομικής (δικηγόροι), της λογιστικής ή του πολυτεχνείου, χάσατε. Όχι το επίδομα των 800 ευρώ αλλά την ψυχή σας.

Γιατί η κυβέρνηση, αν και είχε διά στόματος πρωθυπουργού της υποσχεθεί το επίδομα σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποφάσισε για συγκεκριμένους επιστημονικούς κλάδους να δοθεί επίδομα 600 ευρώ σε κουπόνια τηλεκατάρτισης! Πολύ καλά ακούσατε. Ούτε καν κουπόνια του σούπερ μάρκετ. Θα πληρωθούμε δηλαδή σε δόσεις τεχνολογίας. Θα πούμε στα παιδιά μας «πάρε δύο πλήκτρα για σήμερα και αύριο έχουμε να φάμε εξέλ».


Δυστυχώς, μεγάλο μέρος της κοινωνίας ταυτίζει τους επιστημονικούς κλάδους με τη λαμογιά. Όμως αυτό αποτελεί μεγάλη ισοπέδωση και λογικό σφάλμα. Οι περισσότεροι νέοι δικηγόροι στην ηλικία μου αναγκάζονται να συνεργάζονται με μεγάλα γραφεία και να δουλεύουν παράλληλα και τις δικές τους υποθέσεις ως το βράδυ, για να μπορούν να βγάλουν το μήνα ούτε 1000 ευρώ, ώστε με αυτά να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Οι επιστημονικοί κλάδοι έχουν ταυτιστεί με το μαύρο χρήμα, τη φοροδιαφυγή και πολλά άλλα αρνητικά στοιχεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ακούσει από του πελάτες μου ότι «δεν έχετε πρόβλημα εσείς».

Δε γνωρίζουν όμως ότι τον μήνα καταβάλουμε τουλάχιστον 330 ευρώ πλέον για την ασφάλιση μας και το επικουρικό μας ταμείο και αυτό αν κάποιος επιλέξει την πιο χαμηλή ασφαλιστική κατηγορία. Δε γνωρίζουν ότι κάθε τρίμηνο αποδίδουμε τον ΦΠΑ που εισπράττουμε. Δε γνωρίζουν ότι από τα 100 ευρώ που μας πληρώνουν οι εντολείς μας, λόγω εν γένει φορολογικών υποχρεώσεων, δεν προλαβαίνουμε καν να αγγίξουμε τα 70. Η εκάστοτε κυβέρνηση έχει ταλαιπωρήσει, όσο κανένα άλλο, το δικηγορικό σώμα. Το αποτέλεσμα; Το έκτακτο επίδομα να δίδεται σε δικηγόρους που πληρώνονται με έμμισθη εντολή μόνο. Οι υπόλοιποι είμαστε όλοι δήθεν προβεβλημένοι μεγαλοδικηγόροι, οπότε δεν έχουμε ανάγκη...

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates