Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ !!!
Ή πρόκειται για ανθρώπινο λάθος (που είναι δύσκολο να γίνει δεκτό όταν το λάθος αφορά δικαστή επί έδρας) ή κάποιοι δικαστές έχουν χάσει την αίσθηση δικαίου, έχουν «ξεχάσει» την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις αρχές της επιείκειας ή κάτι άλλο συμβαίνει που δεν θέλει κανείς να το πιστέψει….

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (διαδικασία εργατικών διαφορών) δίκασε υπόθεση εργατικού ατυχήματος και εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 302/2020 απόφασή του.

Ο ενάγων ήταν εργάτης και εναγόμενοι ήταν στελέχη γνωστής εταιρείας (ΑΕΒΕ) και συγκεκριμένα ο μηχανικός της εταιρείας, ο εργολάβος, ο τεχνικός ασφαλείας και φυσικά η εταιρεία.

Με την εν λόγω απόφαση επιδικάσθηκε ποσό αποζημίωσης 20.000 ευρώ και προσωρινώς εκτελεστή 5.000 ευρώ.

Παράλληλα, επιδικάστηκε δικαστική δαπάνη για τον ενάγοντα 400 ευρώ συνολικά από τους τρεις πρώτους και όχι εις ολόκληρον.

Όμως, άκουσον άκουσον, επιδικάστηκε ακόμη δικαστική δαπάνη υπέρ της ΑΒΕΕ και σε βάρος του ενάγοντος 2.200 ευρώ, δηλαδή το 11% του επιδικασθέντος ποσού.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά βαδίζουν οι δικαστές και οι επιθεωρητές του Αρείου Πάγου, καθώς σε όλα υπάρχουν και κάποια όρια.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates