Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΩ...ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!«Κόκκινος συναγερμός» έχει χτυπήσει όπως μαθαίνω στις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού, αλλά και οι ακυρώσεις εκδηλώσεων τις έχουν αναγκάσει να «ξεσκονίσουν» όλα τα συμβόλαια. 

Όπως μου λένε, τα πράγματα δεν είναι απλά όσον αφορά ποιοι καλύπτονται αλλά και σε ποιο βαθμό. Και αυτό γιατί ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις ασφαλιστικών συμβολαίων που έχουν ρητή κάλυψη για «πανδημία». Αυτό σημαίνει ότι πολλές υποθέσεις επιδέχονται ερμηνείας για το αν οι απώλειες εσόδων από ακύρωση πχ εκδηλώσεων καλύπτονται ή όχι και σε ποιο βαθμό.

Τεράστιο το κόστος

Σε κάθε περίπτωση, όπως μου λένε, εφόσον η κατάσταση αυτή συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, το κόστος αναμένεται να είναι πολύ μεγάλο. Ήδη πολλοί κλάδοι, όπως για παράδειγμα αυτός του τουρισμού αλλά και των συνεδρίων και εκθέσεων έχουν νιώσει στο πετσί τους σημαντικές απώλειες και είναι σίγουρο ότι οι επιχειρηματίες θα στραφούν προς τις ασφαλιστικές, αναζητώντας αποζημιώσεις για τα διαφυγόντα κέρδη.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates