Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΧΕΔΙΟ "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ" ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!
Τι γράφει το capital.gr :


Σχέδιο ελεγχόμενων πλειστηριασμών, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει ακόμη και κάτω του 50% τους πλειστηριασμούς που προβλέπουν για φέτος οι επιχειρησιακοί στόχοι των τραπεζών και των εταιρειών διαχείρισης, επιδιώκει η κυβέρνηση.

Η αποτροπή των πλειστηριασμών στο μέγιστο δυνατόν πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, απευθυνόμενη σε τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης, για την αύξηση των ρυθμίσεων κόκκινων δανείων, ενόψει της εκπνοής του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας στις 30 Απριλίου.

Με τον "συναγερμό" να παραμένει "στο κόκκινο", οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει καλέσει σήμερα σε νέα σύσκεψη τις τράπεζες και τους διαχειριστές μη εξυπηρετούμενων δανείων.


Στο θέμα της προόδου των ρυθμίσεων αναμένεται να προστεθεί αυτό της μείωσης των πλειστηριασμών, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να στηθούν "αναχώματα" για ελεγχόμενη χρήση των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αυτό υπαγορεύεται από το γεγονός ότι οι τράπεζες θα αποχωρίζονται, εφεξής με πολύ ταχύτερο ρυθμό, μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα δάνεια αυτά θα μεταφέρονται στις εταιρείες διαχείρισης, οι οποίες, λειτουργώντας κατ΄ εντολήν των επενδυτών/ιδιοκτητών των δανείων (funds), μπορούν δυνητικά να εκτοξεύσουν τους πλειστηριασμούς.

Αντιλαμβανόμενη ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην επόμενη φάση της μείωσης των κόκκινων δανείων μεταφέρεται στις εταιρείες διαχείρισης, η κυβέρνηση επιδιώκει αυτές να "πείσουν" τα funds για το αδόκιμο και επικίνδυνο μιας πιθανής έξαρσης των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, στο πλαίσιο της λειτουργίας του "Ηρακλή", το Υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να ζητήσει από τις εταιρείες διαχείρισης business plans με μειωμένους στόχους για πλειστηριασμούς, "πριμοδοτώντας" αναλόγως τον κάθε servicer.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates