Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ !!!
Όσο αυξάνεται η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο, ολοένα και περισσότερα οργανωμένα δίκτυα, εμφανίζονται σαν traders, με στόχο να εξαπατήσουν τους επενδυτές.
Ανοδικά για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κινήθηκαν οι τιμές του χρυσού, καθώς οι επενδυτές, έντρομοι από την ταχεία εξάπλωση του κοροναϊού, στρέφονται στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.

Τα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου ολοκλήρωσαν την εβδομάδα πέριξ των 1.670 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ το τελευταίο διάστημα διαπραγματεύονται στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα επτά ετών, καθώς η υψηλή μεταβλητότητα οδηγεί τους παράγοντες της αγοράς στην ασφάλεια του χρυσού.

Την άνοδο όμως του χρυσού σπεύδουν να επωφεληθούν – και όχι με νόμιμο τρόπο – αρκετοί «απατεώνες» που επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν το άλμα στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Όσο αυξάνεται η ζήτηση, ολοένα και περισσότερα οργανωμένα δίκτυα, εμφανίζονται σαν traders, με στόχο να εξαπατήσουν τους επενδυτές.

«Οι πελάτες μας, μας ενημερώνουν ότι αυξάνονται τα δόλια και ύποπτα στην αγορά του χρυσού», αποκαλύπτει ο Rick Rule, CEO της Sprott, μιλώντας στο CNBC. «Αυτά τα ύποπτα κρούσματα έρχονται την ώρα που ενισχύονται οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου, στη σκιά των φόβων που επικρατούν διεθνώς», εξηγεί.
Τα είδη απάτης

Σύμφωνα με τον Rule, τα περισσότερα από τα είδη απάτης λαμβάνουν χώρα μέσω Διαδικτύου, ενώ τα περισσότερα αφορούν στη μεταφορά κεφαλαίων που… ποτέ δεν μεταφέρονται ή παραδίδονται στους επενδυτές.

Όπως εξηγεί ο Adrian Ash, διευθυντής ερευνών στη BullionVault, το μεγαλύτερο κύμα απάτης που συνδέθηκε με τον χρυσό καταγράφηκε πριν από μια δεκαετία. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό είδος απάτης έγκεινται στο εξής: Οι απατεώνες πλασάρουν ράβδους χρυσού ως... σπάνιες και τελικά τις υπερχρεώνουν, αποσπώντας απίστευτα υψηλά χρηματικά ποσά από τους επενδυτές. Ένα ακόμη είδος απάτης συνδέεται με την εξής μέθοδο: Ο trader υπόσχεται ασφαλές απόθεμα του πολύτιμου μετάλλου και ο επενδυτής γρήγορα ανακαλύπτει ότι το απόθεμα δεν υπάρχει!

«Ο χρυσός δεν είναι τόσο ασφαλής επένδυση όσο φαίνεται»

«Ο χρυσός δεν είναι τόσο ασφαλής επένδυση όσο φαίνεται», σχολιάζει από την πλευρά του ο Ken Lewis, CEO of OneGold.

Όπως επισημαίνει, ο χρυσός, σαν πολύτιμο μέταλλο, έχει υψηλές ιδιαιτερότητες. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι… ευάλωτος σε κάθε είδους απάτες.

Πώς θα προστατευθείτε από τις απάτες

Όπως μαρτυρούν οι γνώστες της αγοράς, ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθεί ένας επενδυτής, κατά τη διάρκεια μιας επένδυσης σε χρυσό, είναι να κάνει συναλλαγές μόνο με traders γνωστούς στην αγορά, που έχουν κύρος και καλή φήμη.

Το να πιστοποιήσεις την επίσημη άδεια ενός trader, δεν είναι κάτι δύσκολο, εξηγούν, για να παραπέμψουν στον επίσημο ιστότοπο της Financial Industry Regulatory Authority (FINRA).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates