Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ(ΛΟΓΙΚΟ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Αλίμονο...Άλλωστε και η "υπερφορολόγηση" τους έχει γονατίσει...γι΄αυτό και έκαναν παραγγελίες νέων πλοίων ύψους 1,5 δις δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2020....
«Σκανάρονται» κλάδοι για πανδημία… NPLs

Οι τράπεζες στην Ιταλία ανέστειλαν τις δόσεις στεγαστικών δανείων όσο κρατά η «περιπέτεια» του κορωνοϊού. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πράξουν ανάλογα και οι ελληνικές.

Τραπεζική πηγή μάς μετέφερε, πάντως, πως σε καθημερινή βάση ήδη γίνεται «σκανάρισμα» της ροής πληρωμών όλων των δανείων, με έμφαση κυρίως σε επιχειρηματικά δάνεια κλάδων που αναμένεται να δεχθούν σημαντικές πιέσεις. Τουρισμός και ναυτιλία σε πρώτο πλάνο.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η ιταλική ένωση τραπεζών ετοιμάζει δέσμη προτάσεων προς τον SSM και την ΕΚΤ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση αναστολής πληρωμών δόσεων δανείων, μια περίοδος χάριτος λόγω κορωνοϊού, όχι για προβληματικές επιχειρήσεις αλλά για «υγιείς», οι οποίες λόγω προβλημάτων ρευστότητας προφανώς δεν μπορούν να πληρώσουν έγκαιρα (και) τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates