Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΥΠΟΙΚ ΚΑΙ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!ΥΠΟΙΚ: Πρώτο στη λίστα η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις πληγείσες περιοχές


Πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά με στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου. Για τον σκοπό αυτό, όπως αποφασίστηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Χρήστο Σταϊκούρα, την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νέα συνάντηση όπου οι συναρμόδιοι υπουργοί θα καταθέσουν και τις προτάσεις ή αιτήματα φορέων της αγοράς που πλήττονται.

Τους άξονες του σχεδίου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση, θα τους διαπραγματευτεί στοEurogroup ο υπουργός Οικονομικών, παράλληλα και με τα άλλα ελληνικά αιτήματα για μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο.

Τα μέτρα για κάθε άξονα που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα είναι στοχευμένα και δεν θα λαμβάνονται οριζόντια όλα μαζί, αλλά κατά περίπτωση και εναλλακτικά μεταξύ πιθανών άλλων.

Πρώτο από όλα τα πιθανά μέτρα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, θα είναι η αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

«Ακούμε και μετράμε προτάσεις, δεν υπάρχουν αποφάσεις» τόνιζε η ίδια πηγή.

Το μέτρο αυτό πάντως (ή και οποιοδήποτε άλλο) δεν θα ληφθεί οριζόντια. Αλλά θα εφαρμοστεί κλιμακωτά, ανάλογα, σε τρία στάδια, αν και εφόσον χρειαστεί:

1) αν ληφθούν αναγκαστικά μέτρα: π.χ. αν με εντολή της Αρχής ανασταλεί η λειτουργία κλειστών χώρων ψυχαγωγίας, τότε εκεί θα κατευθύνει και τα πρώτα μέτρα στήριξης (π.χ. για παροχή ρευστότητας ή στήριξης στους εργαζομενους τους κ.λπ.)

2) σε επίπεδο κλάδων ή περιοχών που θα κριθεί ότι πλήττονται. Προς το παρόν πάντως, μέσα σε 10 μόλις ημέρες δεν έχουν υπάρξει τέτοια στοιχεία.

3) σε εθνικό Επίπεδο και στο σύνολο της Οικονομίας, αν και εφόσον υπάρξει έξαρση του προβλήματος (π.χ. πανδημία).

«Με περίσκεψη θα επιλεγεί ο χρόνος ενεργοποίησης μέτρων. Δεν θέλουμε κορωνοποίηση οικονομίας. Η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα 1 μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων» τόνισε η ίδια πηγή. Και συμπλήρωνε πως δεν υπάρχουν ακόμα σημάδια επιπτώσεων στην καθημερινή ροή στοιχείων από το πεδίο των εσόδων (ζήτηση, κατανάλωση κ.λπ.).

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και στη διάρκεια της άλλης εβδομάδος θα υπάρξει και νέα διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη για τα θέματα αυτά.

ΠΗΓΗ


Έρχονται μέτρα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

«Σχετικά με τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορονοϊού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός έχει ενημερωθεί διεξοδικά για τις εξελίξεις από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των δικαστηρίων, το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εφόσον παραστεί σχετική ανάγκη, θα ενεργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates