Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ;;;
Εργαστηριακό έλεγχο για την ανίχνευση της λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) με δειγματοληψία στο σπίτι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση της Τρίτης (17/3/2020) ο εκπρόσωπός του για το θέμα, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.


Η πρακτική αυτή, η οποία θα εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός συστήματος καταγραφής, «κατά το δυνατό» και «σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού», έχει στόχο την αποφυγή της μετάδοσης του ιού εντός του συστήματος Υγείας.


«Ένας μαζικός εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος δεν γίνεται με τρόπο συγκεκριμένο, που να μην φέρνει σε επαφή τον ύποπτο με άλλους υπόπτους ή το σύστημα υγείας, ενέχει τον κίνδυνο διασποράς του ιού ή και έκθεσης στον ιό ατόμων που έχουν κάτι άλλο, όπως μια κοινή εποχική ίωση ή γρίπη, η οποία συνεχίζεται.

Γίνεται αυτή τη στιγμή ειδικός σχεδιασμός ενός συστήματος καταγραφής περιστατικών στην κοινότητα, ο οποίος δεν θα ενέχει αυτό τον κίνδυνο και θα γίνεται κατά το δυνατόν σε δειγματοληψία στο σπίτι», ανέφερε ο κος Τσιόδρας.


ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates