Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΧΑΘΗΚΑΝ 41.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ 18 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ !!!
Για «τρομακτική, χωρίς προηγούμενο» εικόνα έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας για τις απολύσεις των τελευταίων 18 ημερών στην Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.


Όπως αποκάλυψε ο κ. Βρούτσης, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης, 18 του μηνός, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μήνα, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε» .

«Απαγορεύεται η απόλυση από σήμερα [...] δεν μπορούμε να έχουμε αναδρομική ισχύ στο μέτρο το συγκεκριμένο» είπε ακόμη ο υπουργός, αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση.

Κατά την πρωινή παρουσίαση των έκτακτων οικονομικών μέτρων για τις επιχειρήσεις, ο υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι «ρήτρα» για να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης, αποτελεί η διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates