Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΔΩΣΕ Η ΔΕΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΜΕ ΧΡΕΗ...ΕΩΣ 300€ !!!
Τι μεταδίδει η fmvoice.gr :

Σε δικηγορικά γραφεία ανέθεσε η ΔΕΗ, μετά και από εντολή του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Στάσση την… ενημέρωση για άμεση πληρωμή ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, ακόμα και αυτών που αγγίζουν το… ιλιγγιώδες ποσό των 300 ευρώ.

Μάλιστα, αυτό, για τους καλά… διαβάζοντες τους διμηνιαίους λογαριασμούς της επιχείρησης, αναγράφεται και στο έγγραφο.

Ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων του το περασμένο καλοκαίρι ο διευθύνων σύμβουλος είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση εξόφληση λογαριασμών, αρχίζοντας, καθώς φαίνεται όχι από τους μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν στη ΔΕΗ εκατομμύρια ευρώ, αλλά από τους ιδιώτες που πληρώνουν, κατά τ' άλλα κανονικά.

Μάλιστα, δεν διστάζουν να καλέσουν σε σπίτια, ηλικιωμένους ανθρώπους ακόμα και μέσα στο… Σαββατοκύριακο, γιατί προφανώς είναι.. ζωτικής σημασίας για την επιχείρηση να εξοφληθούν πάνω απ' όλα τα υπέρογκα, οφειλόμενα ποσά των... 300 ευρώ.


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τον Αύγουστο υπήρξε μια ακόμα αυστηρή εντολή από πλευράς ΔΕΗ που είχε δοθεί στο ΔΕΔΔΗΕ για άμεση αποκοπή ρεύματος σε πελάτες του οργανισμού που είχαν συσσωρεύσει μεγάλες οφειλές και απέφευγαν να πληρώνουν συστηματικά τους λογαριασμούς τους.

Είναι γεγονός, πάντως, ότι παρά και τις επισταμένες προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε επιστρατεύσει και… εισπρακτική εταιρία για την ενημέρωση των οφειλετών, το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 6 μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των €545 εκατ.

Ας αρχίσουν, όμως, οι... δικηγόροι της ΔΕΗ, από αυτούς που βοήθησαν να διογκωθεί αυτό το ποσό, δηλαδή μεγαλοεπιχειρηματίες και φορείς του Δημοσίου και ας συνεχίσουν με τους οφειλέτες των 200 και 300 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates