Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

ΞΕΣΠΑ ΚΥΠΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 2 ΔΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ !!!

"ΔΩΣΤΕ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ"
Άννα Θεολόγου: "Στην Κύπρο του 2020 ορισμένοι σοφοί κομματικοί ηγέτες σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αποφάσισαν να εφαρμόσουν μέτρα του στυλ «ότι κόψει ο νους τους και το συμφέρον της πούγκας τους»" !!!Σε μία αρκετά επικριτική ανάρτηση προέβηκε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων κ. Άννα Θεολόγου. Η ίδια χαρακτηρίζει την αυριανή ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ως «την χειρότερη στην ιστορία της Κύπρου» ενώ τονίζει ότι η οικονομική κρίση που θα επέλθει θα είναι η χειρότερη όλων.

Η Ολομέλεια της Βουλής θα συνέλθει εκτάκτως την Κυριακή για να τα ψηφίσει σε νόμους.

Το ένα νομοσχέδιο παρέχει κυβερνητικές εγγυήσεις 2 δις στα τραπεζικά πιστωτικά ιδρύματα για να προσφέρουν κυρίως νέα δάνεια και το δεύτερο αφορά την αποπληρωμή δανείων και το πάγωμα της καταβολής δόσεων συγκεκριμένων και όχι όλων των δανείων.

Αυτούσια η ανάρτηση της:

​Επειδή οι δυο τελευταίες μέρες ήταν αρκετά έντονες σε πολιτικό επίπεδο είπα να σας προετοιμάσω (με ένα μακροσκελες κείμενο) για την αυριανή συζήτηση της ολομέλειας που θα είναι η χειρότερη στην ιστορία μας...

Η οικονομική κρίση που θα μας έρθει είναι η χειρότερη που έζησε ο τόπος μας σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουμε καταγεγραμμένα στο τόπο μας, παρόμοια δεν έχουμε ξαναδεί, ΑΛΛΑ υπάρχει τρόπος να αναχαιτιστεί διότι η οικονομική βιβλιογραφία και οι μελέτες ανέδειξαν τον τρόπο επίλυσης.

Ο τρόπος επίλυσης απλός, διοχέτευση ρευστότητας άμεσα στην οικονομία χωρίς παρακάμψεις και έμμεσους σταθμούς, γιατί όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο πιο γρήγορα θα το προλάβουμε.

Δεν είναι τυχαίο που η Κομισιόν σήκωσε όλα τα δημοσιονομικά πλαίσια.

Συνεχής διοχέτευση χρήματος μέχρι το σημείο εξόδου από την ύφεση και μετά αύξηση επιτοκίων και απορρόφηση της υπερβάλλουσας ρευστότητας από τις τράπεζες.

Στην Κύπρο του 2020 ορισμένοι σοφοί κομματικοί ηγέτες σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αποφάσισαν να εφαρμόσουν μέτρα του στυλ «ότι κόψει ο νους τους και το συμφέρον της πούγκας τους» μέσα σε μια τόσο ακραία κατάσταση και εξηγώ:

1) αντί να αναστείλουν τις δόσεις και να παγώσουν τους τόκους ΣΕ ΟΛΑ τα δάνεια ανεξαιρέτως και αυτόματα, θέλουν να πληρωθούν οι τόκοι και οι δόσεις που θα έχουν ανασταλεί σε αυτούς που πλήγηκαν από την κρίση, μετά το πέρας της 9μηνης περιόδου και κατ’επέκταση θα γίνει αναδιάρθρωση αυτών των δανείων (με νεους συμβατικούς όρους και επιτόκια).

2) αντί να διοχετεύσουν τα €2δις απευθείας στους πολίτες (μέσω δανεισμού του κράτους από τις τράπεζες που έχουν τοοοοσηηη ρευστότητα) για να στηριχθεί η κατανάλωση, θέλουν να εγγυηθούν δάνεια που θα δώσουν οι τράπεζες στις επιχειρήσεις (μόνο σε αυτές που εξυπηρετούν τα δάνεια τους) να πληρώσουν μισθούς(!!!) μέσα σε συνθήκες ιδιωτικού χρέους που αγγίζει το 400% του ΑΕΠ.

Και επειδή εγώ δεν εμπιστεύομαι ούτε λέξη από τα όσα παρουσιάζουν οι αρμόδιοι (ειδικά όταν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες επικαλούνται συνταγματικές πρόνοιες όπως την ελευθερία του συμβάλλεσθε) έχω να πω τα εξής

-κανένας δεν μπορεί να κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού σε τέτοιες ακραίες συνθήκες και να περιμένει ότι θα εισπράξει και τόκους σε αυτή την κερδοσκοπία (αν είναι δυνατόν σε κατάσταση πολέμου να θέλουν να τους πληρώσεις και τους χαμένους τοκους!!!)

-κανένας νοήμων επιχειρηματίας δεν θα αιτηθεί για δάνειο για να πληρώσει μισθούς όταν εκτιμά ότι οι συνθήκες δεν θα καλυτερεύσουν σε ατομικό επίπεδο μετά από 9 μήνες και δεν θα μπορεί να πληρώσει το δάνειο με τόκους σε κάποια χρόνια (άλλωστε κανένας επιχειρηματίας δεν δανείζεται για να πληρώσει λειτουργικά, αν κάνει κάποιος έτσι καλύτερα να κλείσει την επιχείρηση διότι δεν είναι βιώσιμος)

-κανένας δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες ότι θα απαιτήσουν μόνο τις κρατικές εγγυήσεις και όχι την περιουσία του δανειολήπτη (όση και αν του έμεινε) διότι θα είναι συμβατικά υπόλογος και με την προσωπική του περιουσία.

Οι μόνοι που θα χρησιμοποιήσουν αυτό το μέτρο μπορεί να είναι κάποιοι «γνωστοί» μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι ο κάθε μικρομέσσαιος που η δύναμη του απέναντι στις τράπεζες έχει ήδη καταρρακωθεί.

Αυτές οι «αβερωφιανες» προσεγγίσεις προφανώς και δεν συνάδουν με την ορθή οικονομική προσέγγιση, αλλά με την στήριξη των μετόχων των τραπεζών συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου μετοχών οικογενειών και κομμάτων! Οι φωτογραφίες στα σοσιαλ μίντια ήταν από οτι φαίνεται καθαρά προϊόν μυθοπλασίας ότι κόπτεται για τον κόσμο και τους επιχειρηματίες ψαράδες, πατατοπαραγωγούς, μπογιατζήδες κτλ...!

Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας, όσο ακόμα σας το επιτρέπουν!

Προσωπικά σας ενημερώνω ότι δεν θα στηρίξω καμία από τις εν λόγω δυο ρυθμίσεις διότι είναι ανεφάρμοστες και ανεπαρκείς!

Υ.Γ. Το γράφημα παρουσιάζει την κατάσταση αναφορικά με το ιδιωτικό χρέος στην Κύπρο.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates