Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

ΔΙΝΟΥΜΕ 1600€/ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΪΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΩΝ ;;;
Ιδιωτικές κλινικές λάμβαναν ενημερότητες έχοντας τεράστιες οφειλές σε Εφορία και Ταμεία

του Θάνου Πασχάλη - Δημοσίευση 30 Απριλίου 2017

Τουλάχιστον 61 ιδιωτικές κλινικές μπορεί να χρωστούσαν εκατομμύρια ευρώ σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, ωστόσο κατάφεραν τα έτη 2013 και 2014 να λαμβάνουν ακόμη και αυθημερόν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και έτσι από τη μια να λειτουργούν νομίμως και από την άλλη να εισπράττουν νοσήλια για ασθενείς τους από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τα στοιχεία αυτά έφεραν στο φως έλεγχοι που διενήργησαν επί μήνες σε δεκάδες μικρομεσαίες και μεγάλες ιδιωτικές κλινικές επιθεωρητές Υγείας που υπάγονται στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.


Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι παρότι είχαν ανεξόφλητες οφειλές εκατομμυρίων ευρώ ή οφειλές που δεν είχαν υπαχθεί σε ρύθμιση σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία πετύχαιναν να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες εισπράτοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τα Ταμεία για νοσήλια ασθενών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από την ιστορία δρούσε κύκλωμα με επίορκους υπαλλήλους σε εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία οι οποίοι παρότι οι 61 κλινικές είχαν μεγάλα χρέη προς το δημόσιο δεν έκαναν συμψηφισμό των οφειλών τους με τα νοσήλια ασθενών, αλλά τις εφοδίαζαν, έναντι πιθανότατα αμοιβής,με ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και έτσι εισέπρατταν στο ακέραιο τα νοσήλια από το δημόσιο.

Η έρευνα άρχισε μετά από καταγγελία του πρώην προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (περιλαμβάνει ως ασφαλισμένους υγιειονομικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους κλπ).

Ο πρώτος έλεγχος, με στοιχεία που σοκάρουν, έγινε σε κλινική που εδρεύει στο Παγκράτι και στην οποία το 2013 επιστημονικός υπεύθυνος ήταν ανεξάρτητος σήμερα βουλευτής του Κοινοβουλίου. Η συγκεκριμένη κλινική έλαβε από το δημόσιο φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και στα τέλη του 2013 250.000 ευρώ ως νοσήλια ασθενών, παρότι οι οφειλές της προς το Δημόσιο ήταν εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο ΙΚΑ (για ασφάλιση μέρος του προσωπικού της) 2.496.000 ευρώ και προς το Ενιαίο Ταμείο Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων (κλάδος ασφάλισης υγειονομικού προσωπικού ) 1.113.000 ευρώ.

Με εντολή της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, ο έλεγχος επεκτείνεται πλέον και σε μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές οι οποίες μάλιστα,παρότι έχουν οφειλές στο δημόσιο,φέρεται να εγείρουν δικαστικά αξιώσεις για οφειλές νοσηλίων από μέρους του δημοσίου.

Τον έλεγχο αναλαμβάνει πλέον το διευρυμένο Συντονιστικό Οργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου ,ενώ η έκθεση ελέγχου για τις 61 ιδιωτικές κλινικές εστάλη για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

ΠΗΓΗ
http://newpost.gr/oikonomia/604798/idiwtikes-klinikes-lambanan-enhmerothtes-exontas-terasties-ofeiles-se-eforia-kai-tameia?fbclid=IwAR0jAbwrXiAZxVjIieksrnSfmVVTuTDmhdPLFrSCr86fZO-Bs-Fjs-mrZgQ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates