Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Α ΛΑ THOMAS COOK ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!Τι μεταδίδει το protothema.gr :

Μέτρα στήριξης για τις πόλεις στις οποίες ματαιώθηκε το καρναβάλι μετά την ανακοίνωση για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Αν και θεωρούν ακόμα πρόωρη οποιαδήποτε εκτίμηση, στο οικονομικό επιτελείο λένε πως οφείλουν να ετοιμάσουν και τα πρώτα stress tests για τις επιπτώσεις και τις αντοχές της Οικονομίας, ενώ επεξεργάζονται σενάρια και τις επόμενες παρεμβάσεις όπου αυτές απαιτηθούν.

Για τις άμεσες παρεμβάσεις, στην κυβέρνηση ασκούν διαχείριση κρίσεως (crisis management) ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε για τις επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο από την κατάρρευση της Thomas Cook το περασμένο καλοκαίρι.

Την Πέμπτη μάλιστα, πριν καλά-καλά τελειώσει το υπουργικό Συμβούλιο όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη ματαίωση των καρναβαλιστικών εκδηλώσεων σε όλην την χώρα, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας αποχώρησε πρώτος από τη συνεδρίαση για να μεταβεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Και εκεί έδωσε την εντολή να ετοιμάσουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, στη βάση των πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να καλύψει τις απώλειες που θα έχουν η Πάτρα και άλλες πόλεις, από την απόφαση που λήφθηκε την Πέμπτη για το Καρναβάλι. Αυτό περιλαμβάνει και απώλειες από ακυρώσεις για το τριήμερο σε ξενοδοχεία κλπ. Η καταγραφή θα αποτυπώσει αν τελικώς ακυρώθηκα ή όχι οι κρατήσεις, πόσες και ποιες ήταν οι απώλειες και πώς πρέπει να αποζημιωθούν. Ωστόσο αυτό δεν θα ισχύσει για ακυρώσεις διανυκτερεύσεων του τριημέρου της Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας σε άλλες περιοχές που δεν επλήγησαν από την απόφαση ματαίωσης του Καρναβαλιού (πχ Σαντορίνη κλπ).

Παράλληλα ετοιμάζουν απολογισμό για το συνολικό πλήγμα της Οικονομίας από τον Κορωναϊό. Στο οικονομικό επιτελείο πάντως συνιστούν ψυχραιμία, λέγοντας πως είμαστε ακόμα στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates