.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΡΤΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ FORTHNET ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ 300.000.000€ !!!

ΙΣΧΥΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ;;;
Κατάλαβες ή όχι ακόμα πόσο βόλεψε η ασυλία τους τραπεζίτες ώστε να κάνουν πλέον ό,τι γουστάρουν ατιμώρητα ;;;


Στην τελική ευθεία στο να ολοκληρώσει με deal τις πεντάμηνες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Forthnet φέρεται να είναι ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», οι τράπεζες απέρριψαν δύο διαδοχικές προτάσεις, η μία μάλιστα καλύτερη από αυτή που είχε υποβάλει η πλευρά Μαρινάκη, με το πρόσχημα ότι θα «χρειαστούν χρόνο οι συζητήσεις μέχρι την τελική συμφωνία» και με τη λογική πως «οι διαπραγματεύσεις με τον επιχειρηματία Μαρινάκη είναι πολύ προχωρημένες και σχεδόν ολοκληρωμένες».

Μάλιστα, η απόρριψη της πρότασης προκαλεί εύλογα ερωτήματα και απορίες, με δεδομένο ότι στα τέλη Ιανουαρίου έληξε η αποκλειστική περίοδος των δεσμευτικών συζητήσεων με την Alter Ego, χωρίς να πέσουν οι τελικές υπογραφές. Οι τράπεζες όχι μόνο δεν μπήκαν στην ουσία της πρότασης που υπέβαλλε το αγγλικό fund, αλλά την απέρριψαν χωρίς καλά καλά να την εξετάσουν, πάντα με το επιχείρημα της «χρονοβόρας διαδικασίας».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Duet, όπως είναι το όνομα του επενδυτικού κεφαλαίου, υπέβαλλε πρόταση για την εξαγορά της Forthnet, η οποία αφορούσε στο σύνολο των δανείων και των μετοχών της (300 εκατ. περίπου σε δανεισμό και 35% περίπου σε μετοχές, οπότε επιφέρει και υποχρέωση δημόσιας πρότασης για την εισηγμένη εταιρεία).

Πλέον, πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι η εταιρεία του Μαρινάκη θα μπει στη Forthnet με ποσοστό 21% από το 36% που διαθέτουν αυτή τη στιγμή οι τράπεζες. Το ποσοστό του ενδέχεται να αυξηθεί και να φτάσει έως το 32% μέσα από τις μετατρέψιμες ομολογίες, από ομόλογα δηλαδή που μετατρέπονται σε μετοχές και τα οποία έχουν στα χέρια τους οι συστημικές τράπεζες.

Το σύνολο των χρημάτων που θα καταβάλει ο επιχειρηματίας φτάνει τα 41 εκατομμύρια ενώ οι τράπεζες θα διαγράψουν χρέη ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ! Επίσης, οι τράπεζες θα διατηρήσουν ένα ποσοστό 15% στην εταιρεία. Η μέχρι τώρα καθυστέρηση, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, οφείλεται στην προτεραιότητα του επιχειρηματία για να βγει στον αέρα το νέο MEGA και, όπως τονίζεται πλέον, η τελική συμφωνία θα μπει εκ νέου στην τελική ευθεία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates