Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

BLOOMBERG: ΕΠΙΣΗΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ !!!Τι γράφει το mononews.gr :

Το πιλοτικό έργο, το οποίο θα χρησιμοποιεί τη λεγόμενη «Τεχνολογία του Κατανεμημένου Καθολικού» (Distributed Ledger Technology-DLT), πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021, ανακοίνωσε η τράπεζα. Στόχος της είναι να βρεθεί ένα «απλό και φιλικό προς το χρήστη» μοντέλο.

Με την εξέλιξη αυτή η Σουηδία θα εισέλθει ακόμη πιο βαθιά στον τομέα των ψηφιακών πληρωμών, απομακρυνόμενη κι άλλο από τη χρήση κερμάτων και χαρτονομισμάτων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών το 2018, η μεγαλύτερη οικονομία της Σκανδιναβίας έχει τα λιγότερα μετρητά σε κυκλοφορία ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Στην προσομοίωση – δοκιμή της Riksbank, οι χρήστες θα λάβουν ηλεκτρονικές κορόνες σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κάνουν αναλήψεις, καταθέσεις και πληρωμές μέσω μιας εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα. Η δοκιμή θα περιλαμβάνει επίσης και μία δεύτερη φορητή τεχνολογία, όπως τα έξυπνα ρολόγια.

Η χρήση μετρητών μειώθηκε ραγδαία στη Σουηδία και σε έρευνα της Riksbank το ποσοστό των ανθρώπων που δήλωσαν ότι πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με μετρητά το τελευταίο διάστημα ήταν 13% το 2018, από 39% που ήταν στην αρχή της δεκαετίας.

Η τεχνολογία βασίζεται στην πλατφόρμα blockchain Corda, της αμερικανικής εταιρείας εταιρείας R3. Σύμφωνα με την Riksbank, η Corda έχει σημαντικές διαφορές από τα κρυπτονομίσματα, γεγονός που καθιστά δυνατή τη δημιουργία ιδιωτικού δικτύου το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο για τους συμμετέχοντες που έχουν εγκριθεί από την κεντρική τράπεζα.

Η Riksbank υλοποιεί το έργο μαζί με την Accenture Plc.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates