.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΗ: ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ+ΕΞΩΔΙΚΑ !!!

ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Σε χαμηλά ποσοστά σε σχέση με τους οφειλέτες ανά κατηγορία, οι ρυθμίσεις οφειλών στη ΔΕΗ. Ιδίως στους οφειλέτες άνω των 10.000€ που το ποσοστό που έκανε ρύθμιση να ανέρχεται μόλις στο 5%.


Στην ακτινογραφία των οφειλετών που έχουν ανταποκριθεί στους νέους διακανονισμούς ληξιπρόθεσμων λογαριασμών ρεύματος έχει προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, επιδιώκοντας να στοχεύσει σε στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι επιμένουν στο φέσι…

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η δημόσια εταιρεία από την 1η Οκτωβρίου (οπότε τέθηκε σε ισχύ το νέο πακέτο ρυθμίσεων χρεών) μέχρι και σήμερα, έχει κάνει 140.000 διακανονισμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια επιχείρηση, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της, εμφανίζεται ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της προσέλευσης πελατών στις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό ποσοστό προκαταβολής. Ταυτόχρονα, προχώρησε στην ανάλυση του προφίλ με βάση το ύψος των χρεών, προκειμένου να διερευνήσει ποιοι είναι αυτοί που ανταποκρίνονται και ποιοι γυρνούν την πλάτη στις ρυθμίσεις.


Συγκεκριμένα, από αυτούς που έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς έως 500 ευρώ το 9% έχει κάνει ρύθμιση. Στην κατηγορία εκείνων που έχουν χρέη 500 έως 1.000 ευρώ το 26% των οφειλετών έκανε ρύθμιση. Από τους οφειλέτες με απλήρωτους λογαριασμούς 1.000 έως 3.000 ευρώ το 39% διακανόνισε τα χρέη τους. Από τους πελάτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές 3.000 έως 5.000 το 30% υπάχθηκε σε διακανονισμό. Από τους οφειλέτες, όμως, με απλήρωτους λογαριασμούς άνω των 10.000 ευρώ, μόλις το 5% υπάχθηκε σε ρύθμιση των χρεών.

Η τελευταία ομάδα είναι κι εκείνη που πια μπαίνει στο στόχαστρο της ΔΕH που σχεδιάζει να εντείνει τα εισπρακτικά μέτρα με διακοπές ηλεκτροδότησης και εξώδικα.

Χαμηλός είναι ο βαθμός ανταπόκρισης επίσης και για εκείνους που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 500 ευρώ. Μόλις το 9% έχει κάνει ρύθμιση των χρεών, όπως προαναφέρθηκε. Η μικρή συμμετοχή αποδίδεται αφενός στη δυσκολία που αντιμετωπίζουν χαμηλόμισθα νοικοκυριά για τέτοια ποσά και αφετέρου στη νοοτροπία που επικρατεί σε μερίδα πελατών της επιχείρησης να αφήνουν τέτοια ποσά και να τα αποπληρώνουν αργότερα και εφάπαξ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates