Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΧΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ;;;

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΠΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΧΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ"...
Η πρόσφατη επιστολή του ΤΧΣ έχει διφορούμενο νόημα που καταλήγει όμως στον ίδιο παρανομαστή. Στο τελικό κουκούλωμα !!!
Τα αλλοδαπά μέλη των ΔΣ των τραπεζών θέλουν να προχωρήσουν οι εγκλήσεις και μάλιστα μαζικά, οι Έλληνες πάλι όχι...Είτε γιατί κάποιοι είναι οι ίδιοι εμπλεκόμενοι είτε γιατί εμπλέκονται φίλια πρόσωπα...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:«Πονοκέφαλος» για τους τραπεζίτες η έγκληση των στελεχών

Σε μείζον θέμα για τις διοικήσεις των τραπεζών αλλά και τα Διοικητικά τους Συμβούλια έχει αναχθεί η διαδικασία έγκλησης ή μη στελεχών τους για τις υποθέσεις ποινικών διώξεων για απιστία που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Και αυτό γιατί, ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου του 2019 δίνει στις διοικήσεις προθεσμία τεσσάρων μηνών για να υποβάλουν έγκληση σε περίπτωση που θεωρούν ότι η απιστία στρέφεται άμεσα εναντίον τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουν περίπου 40 ημέρες από σήμερα –δηλαδή μέχρι τα μέσα Μαρτίου- προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Αν το κάνουν, αυτό σημαίνει ότι οι υποθέσεις συνεχίζουν να εξετάζονται από τη δικαιοσύνη ενώ αν δεν υποβάλουν έγκληση μέσα στη συγκεκριμένη προθεσμία, η διαδικασία σταματά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr η διαδικασία αυτή έχει προκαλέσει πληθώρα θεμάτων μεταξύ των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, που σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται διχασμένα ως προς την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν. Και αυτό γιατί υπάρχουν μια σειρά από μέλη, κυρίως ξένοι, που προτείνουν να υποβληθούν μαζικά εγκλήσεις και άλλα που θεωρούν ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι πιο φειδωλές.

Επιστολή του ΤΧΣ
Η σημασία του θέματος έγινε ξεκάθαρη την προηγούμενη Παρασκευή, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δημοσίευσε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («Ταμείο») ως μέτοχος των τεσσάρων συστημικών τραπεζών αλλά και στα πλαίσια της αποστολής του και του θεσμικού του ρόλου για τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος, προέβη σε υπόμνηση προς τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων τραπεζών, σχετικά με τις πρόσφατες αλλαγές στην ποινική νομοθεσία και το νέο ποινικό κώδικα (ν. 4619/2019), υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν πλέον οι τράπεζες και τα Διοικητικά τους Συμβούλια για τον χειρισμό παλαιών και νέων ποινικών υποθέσεων. Το Ταμείο, σύμφωνα με την πάγια πολιτική του, δεν προέβη σε ουδεμία υπόδειξη προς τις τράπεζες ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και τις σχετικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

Σύμφωνα πάντως με τραπεζικούς κύκλους, η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει βαρύνουσα σημασία, δεδομένων και των υποθέσεων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν στο insider.gr ότι το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τόσο της κυβέρνησης όσο και της δικαιοσύνης, που περιμένουν να δουν πώς θα κινηθούν τα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates