.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ+ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ 71.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!Τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που αφορούν στη φορολόγηση 71.000 συνταξιούχων που δεν δήλωσαν εισοδήματα που έλαβαν το 2014 για αναδρομικά προηγουμένων ετών, θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.


Η ίδια ρύθμιση θα δίνει στους συνταξιούχους τη δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων ανά έτος σύμφωνα με τα έτη που αναλογούν στον καθένα, ενώ η επανεκκαθάριση θα είναι σύμφωνη με το εκάστοτε αφορολόγητο που ίσχυε για το συγκεκριμένο έτος.

Η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή του φόρου δεν θα ισχύσει

Τις σχετικές αποκαλύψεις έκανε στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το insider.gr, ο υφυπουργός Οικονομικών ενημέρωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ότι η καταληκτική ημερομηνία 28/2/2020 για την πληρωμή του φόρου δεν θα ισχύσει και θα υπάρξει παράταση έως 31/5/2020, ενώ αποσαφήνισε πως αύριο το πρωί 21/2/2020 θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη νομοθετική ρύθμιση.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την επιστολή του 'Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κ. Βεσυρόπουλο, μετά από τη φορολόγηση των αναδρομικών από την ΑΑΔΕ τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Τα εκκαθαριστικά χρεωστικά σημειώματα που εκδόθηκαν προ διμήνου αφορούσαν συνολικά σε 71.000 φορολογουμένους και σύμφωνα με την επανεκκαθάριση που πραγματοποιήθηκε υπολογίζεται πως ο φόρος που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 1.300 ευρώ περίπου, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει ακόμα και τα 10.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates