Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΕΣ ΤΙΣ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 6€ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ !!!

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΑ...
Μπορεί η τράπεζα Πειραιώς να υποχρεώθηκε να πάρει πίσω μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε το πρωτοχρονιάτικο 5ευρω τέλος χρήσης e banking, αποδίδοντάς το σε λάθος, όμως οι προμήθειες που εισπράττει για άλλες τραπεζικές υπηρεσίες εμφανίζονται φουσκωμένες...Κι αυτό παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, μετά την σύσκεψη των τραπεζιτών στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Οκτώβριο υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις οποίες οι διοικήσεις των τραπεζών θα …ξαναέβλεπαν τις προμήθειες. Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι αν οι τράπεζες …ξαναείδαν το θέμα, το διάστημα που ακολούθησε, το έκαναν με ματιά επιβάρυνσης των πελατών τους.

Επί του προκειμένου, όπως μάς κατήγγειλε αναγνώστης του «Σin» η τράπεζα Πειραιώς τον χρέωσε με 6 ευρώ, για μια απλή ανανέωση χρεωστικής κάρτας! Ποσό, που δεν δικαιολογείται, ιδιαίτερα την περίοδο κατά την οποία οι τράπεζες προσπαθούν να απομακρύνουν τους πελάτες τους από τα γκισέ.

Πάντως, η τράπεζα Πειραιώς δεν κρύβει ότι αύξησε τα έσοδά της από προμήθειες τον περασμένο χρόνο. Σε ενημερωτικό της κείμενο και για το 2019 επισημαίνει ότι: «Τα επαναλαμβανόμενα καθαρά έσοδα προμηθειών διαμορφώθηκαν σε περίπου €316 εκατ., αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση».

Όπως έγραψε το «Σin» οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank), υπολογίζεται ότι έβαλαν συνολικά στα ταμεία τους το 2019 από προμήθειες, ποσό-μαμούθ άνω του 1,5 δις ευρώ.

Είναι βέβαιο ότι οι χρεώσεις για διάφορες τραπεζικές υπηρεσίες θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία και το 2020 – παρά τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα – και εις βάρος των πελατών, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναγάγει τις προμήθειες σε βασική ...πηγή ενίσχυσης των εσόδων και της κερδοφορίας τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates