.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΣΕ 1 ΔΙΣ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟ 2020 !!!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ...ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΚ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Θυμίζουμε ότι 8 στα 10 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί καταλήγουν στις ίδιες τις τράπεζες !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;
Αν και τα οργανικά τους κέρδη είναι ερωτηματικό, οι πηγές εκτάκτων εσόδων στις τράπεζες βελτιώνονται.

Τραπεζίτες αναφέρουν στο bankingnews ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2019 και βεβαίως κυρίως στο 2020 τρεις πηγές εσόδων θα κάνουν την εμφάνιση τους πιο δυναμικά.
  • 1)Από τα χαρτοφυλάκια ακινήτων που υπολογίζονται στις τράπεζες σε 7 δισεκ. εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση οι τράπεζες λόγω των αναπροσαρμογών των τιμών θα μπορούσαν να κερδίσουν έως 1 δισεκ. και π.χ. μόνο η Eurobank 250 εκατ ευρώ.
  • 2)Οι τράπεζες θα κερδίσουν και από την κατακόρυφη μείωση των νέων προβλέψεων για προβληματικά δάνεια θα απελευθερώσουν τα κέρδη μετά φόρων.
  • 3)Τα έκτακτα κέρδη από τα κρατικά και άλλα ομόλογα θα συνεχίσουν και το 2020 με στόχο περίπου 600 εκατ ευρώ.

Τα ακίνητα το 2020 μπορεί να εισφέρουν έως 1 δισεκ. στα έκτακτα έσοδα


Ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2019 θα καταγραφεί αύξηση εσόδων από τα ακίνητα, π.χ. τράπεζα θα ανακοινώσει ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2019 πέτυχε κέρδη από τα ακίνητα και τις αναπροσαρμογές των τιμών περίπου 30-40 εκατ ευρώ.

Για το 2020 εκτιμάται ότι η αναπροσαρμογή αυτή θα μπορούσε να φθάσει στο 1 δισεκ.
Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι τράπεζες θα εγγράψουν και το 1 δισεκ. σε έκτακτα έσοδα αλλά θα αποτελέσει μια πρόσθετη στήριξη στην κερδοφορία των τραπεζών ακόμη και εάν δεν είναι επαναλαμβανόμενη αλλά εφάπαξ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates