Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020

ΕΤΣΙ ΤΟ NETFLIX ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ TAXWATCH
Με την δαιδαλώδη εταιρική δομή του μεταφέρει εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικούς παραδείσους !!!H δημοφιλής αμερικάνικη εταιρεία παραγωγής και παροχής τηλεοπτικών σειρών και ταινιών μέσω Internet κατάφερε να “εξαφανίσει” $430 εκατ. από τα κέρδη ύψους $1,2 δις που εμφάνισε το 2018 μεταφέροντας τα σε φορολογικούς παραδείσους.

Πως όμως το Netflix πέτυχε κάτι τέτοιο;

Έχοντας χτίσει μια δαιδαλώδη εταιρική δομή καταφέρνει να γλιτώνει φόρους. Το αξιοσημείωτο είναι πως το πετυχαίνει και στις χώρες των οποίων αποφεύγει τη φορολογία. καθώς εκμεταλλεύεται τις κρατικές ενισχύσεις για κινηματογραφικές παραγωγές.

Ο ανεξάρτητος βρετανικός οργανισμός, Τaxwatch, σε έκθεσή του δείχνει πως το Netflix είχε το 2018 κέρδη 1,2 δισ. δολάρια παγκοσμίως, από τα οποία τα 430 εκατ. δολάρια μεταφέρθηκαν σε φορολογικούς παραδείσους

  • ΤO TAXWATCH ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ THINK TANK ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Στην έρευνά του για το Netflix το Taxwatch υπολογίζει ότι ειδικά στη Βρετανία, η αμερικανική εταιρεία είχε έσοδα 860 εκατ. λίρες το 2018 από τα 10 εκατομμύρια συνδρομητές στη χώρα, αλλά δήλωσε φορολογικά έσοδα μόλις 48 εκατ. λίρες και κέρδη προ φόρων 2,3 εκατ. λίρες!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά την ίδια στιγμή διεκδικεί φορολογικές επιστροφές της τάξης των 924.000 λιρών στο πλαίσιο των κινήτρων που δίνει η βρετανική κυβέρνηση για οπτικοακουστικές παραγωγές.

Η εταιρική δομή που Netflix που του επιτρέπει να μεταφέρει εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικά καταφύγιαΣτο παρακάτω σχεδιάγραμμα φαίνεται η εταιρική δομή, που ξεκινάει από την μητρική εταιρεία στην Καλιφόρνια, η οποία έχει θυγατρική στο Delaware που είναι φορολογικός παράδεισος στις ΗΠΑ, η οποία με τη σειρά της έχει άλλη θυγατρική στη Βρετανία. Η «πυραμίδα» δεν σταματά εκεί, αφού η βρετανική θυγατρική τιμολογεί άλλες πέντε εταιρείες του ομίλου, οι οποίες είναι holding και θυγατρικές άλλης εταιρείες holding η οποία με τη σειρά της είναι θυγατρική της μητρικής στην Καλιφόρνια.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates