.

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Αντί αυτού προτίμησαν τα διεθνή κοράκια....αφού οι μπίζνες και τα συμφέροντα είναι μεγάλα !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το bankingnews.gr :

Στην Ελλάδα εντός και εκτός ελληνικών τραπεζών υπάρχουν περίπου 100 δισεκ. προβληματικά δάνεια και ανοίγματα. 

Τα 100 δισεκ. κατά βάση βρίσκονται στις ελληνικές τράπεζες, σε funds που έχουν αγοράσει τιτλοποιήσεις και σε εταιρίες διαχείρισης που έχουν αναλάβει χαρτοφυλάκια προβληματικών δανείων. 

Το βασικό ζήτημα είναι τι κέρδος μπορεί να προκύψει από αυτά τα 100 δισεκ. προβληματικά ανοίγματα. 

Το κέρδος θεωρητικά χωρίζεται σε δύο κατηγορίες
-Το κέρδος των εταιριών διαχείρισης που είναι πολύ περιορισμένο 3% με 4% επί των ποσών που διαχειρίζονται
-Το κέρδος όσων αγοράζουν προβληματικά δάνεια που συνήθως φθάνει την πλήρη απόσβεση του επενδεδυμένου κεφαλαίου συν ένα κέρδος 50% με 70% πάνω στο κεφάλαιο που έχει επενδυθεί. 

Με βάση τις βασικές παραδοχές οι βασικές εταιρίες διαχείρισης θα πρέπει αρχικά τα πρώτα 2-4 χρόνια να επιτύχουν το μέγιστο της απόδοσης τους και όσο πλησιάζει προς το τέλος της η διαχείριση το κέρδος να μειώνεται. 

Μια εταιρία διαχείρισης τύπου FPS της Eurobank θα πρέπει στην 10ετία να επιτύχει κέρδη 500-600 εκατ ευρώ με τα πρώτα 2-3 χρόνια να είναι και τα πιο αποδοτικά. 

Τα funds που αγοράζουν τα NPEs ή αγοράζουν τιτλοποιούμενα προβληματικά δάνεια ποντάρουν σε κέρδος τουλάχιστον 1,5 με 1,7 φορές το κεφάλαιο δηλαδή απόσβεση κεφαλαίου και εν συνεχεία κέρδος 50% με 70%. 

Θα μπορούσε λοιπόν η διαχείριση των προβληματικών δανείων και οι πωλήσεις θα δημιουργήσουν ένα συνολικό κέρδος στην 10ετία περίπου 6 με 8 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 6% με 8% των συνολικών NPEs στην Ελλάδα. 

Όμως τα 6 με 8 δισεκ. ευρώ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό έσοδο αν και δυσανάλογο με το μέγεθος των προβληματικών ανοιγμάτων. 

Ο τρόπος πάντως με τον οποίο προωθούνται προς επίλυση τα NPEs στην Ελλάδα δίνουν bonus στα διεθνή funds και κατ΄ ουσία η Ελλάδα βρίσκει ενδιαφέροντες τρόπους για να μπορέσουν τα funds να κερδίσουν 6 με 8 δισεκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates