Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ+ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗΗ οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Θέμα τιμής άνοιξαν οι τράπεζες σε ότι αφορά τους πλειστηριασμούς καθώς ένα σημαντικό πλήθος δημοπρασιών ακυρώνεται γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Υπολογίζεται πως περίπου το 10% των πλειστηριασμών ανακόπτεται για το λόγο αυτόν.

Ετσι οι θεσμοί εκτιμάται πως θα συζητήσουν το θέμα αυτό εκτενώς με το υπουργείο Δικαιοσύνης θέτοντας υπόψη της Ελληνικής Κυβέρνησης τις προτάσεις των τραπεζών με τις οποίες τα τεχνικά κλιμάκια δείχνουν να συμφωνούν

Ωστόσο με βάση κάποιες πηγές το δίκαιο δεν είναι μόνον με το μέρος των τραπεζών αλλά και με το μέρος των οφειλετών σε ορισμένες περιπτώσεις, γι' αυτό και το παιχνίδι απαιτεί κανόνες.

Οι οφειλέτες κατά πάγια τακτική επιδιώκουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσον να αυξήσουν την τιμή του πλειστηριάσματος ώστε να βρεθούν οι λιγότεροι δυνατοί ενδιαφερόμενοι.

Ωστόσο και οι τράπεζες υπάρχουν περιπτώσεις που κατεβάζουν πολύ την τιμή του ακινήτου με στόχο τη γρήγορη πώληση εφόσον μάλιστα το χρέος είναι κατά πολύ υποδεέστερο της αξίας του πλειστηριάσματος.

Κατά τη συνάντηση των τραπεζών με τους θεσμούς και συγκεκριμένα τα τεχνικά κλιμάκια παρουσιάστηκαν στοιχεία για τους πλειστηριασμούς δ τριμήνου 2019 που κρίθηκαν αρκετά ικανοποιητικά ενώ και για το Α τρίμηνο του 2020 τα στοιχεία παρουσίασαν σημαντική μείωση λόγω και της αποχής των συμβολαιογράφων στις Εφετειακές Περιφέρειες Αθηνών, Πειραιά, Δωδεκανήσου).

Οι τράπεζες ζήτησαν με επιστολή τους προς τους συμβολαιογράφους να σταματήσουν την αποχή η οποία πάντως φαίνεται πως θα διαρκέσει μέχρι τη 2α Φεβρουαρίου.
Οι ματαιώσεις των πλειστηριασμών, λόγω της διόρθωσης της εκτίμησης της αξίας του ακινήτου και συνακόλουθα της τιμής πρώτης προσφοράς αποτελούν ένα από τα σημαντικά κεφάλαια που θα θίξουν σήμερα οι θεσμοί σε ότι αφορά τη συνάντησή τους με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης .

Δύο προτάσεις των τραπεζών

- Αίτημα των τραπεζών με το οποίο φαίνεται πως συμφωνούν και οι θεσμοί είναι να παραμείνει ως σημαντική η εμπορική και όχι αντικειμενική αξία.

Επίσης οι τράπεζες επιμένουν πως πρέπει να τροποποιηθούν οι διατάξεις των άρθρων 954 παρ. 4 και 966 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η διόρθωση της τιμής εφόσον δεν προσκομίζεται στο δικαστήριο έκθεση πιστοποιημένου εκτιμητή

- Ακόμη μετά τη δεύτερη ματαίωση του πλειστηριασμού να προβλέπεται, από το νόμο, μία αυτόματη (χωρίς δικαστική απόφαση) ποσοστιαία μείωση της εκτίμησης και της τιμής πρώτης προσφοράς, ανά μήνα, ή δίμηνο.

Τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να συζητήσουν με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το 85% των ακινήτων καταλήγουν στις τράπεζες

Ενα άλλο ζήτημα που θα απασχολήσει τους θεσμούς άμεσα είναι το πλήθος των ακινήτων που καταλήγουν στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου το 85% των πλειστηριασμών που στέφονται με επιτυχία οδηγούνται στα χαρτοφυλάκια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το θέμα αυτό είναι συναφές με την τιμή των πλειστηριασμών αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να οριστούν διαδικασίες ώστε οι τράπεζες να απαλλαγούν από το μεγάλο αυτό πλήθος ακινήτων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates