Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ !!!

ΑΜΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;
Ήδη με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων που εφαρμόζουν, είχαμε εκροή άνω των 20 δις κεφαλαίων σε λίγους μόλις μήνες...Γιατί οι πλούσιοι παίρνουν τα χρήματά τους από την Ελβετία και τα βάζουν σε ιδιωτικά χρηματοκιβώτια


Οι τράπεζες προορίζονται για να κρατούν λεφτά. Αλλά στην Ελβετία, ορισμένοι πλούσιοι αναζητούν εναλλακτικές λύσεις.

Οι τραπεζίτες της Ελβετίας λένε πως οι πελάτες τους έχουν αρχίσει να ζητούν να αποσύρουν μεγάλα ποσά μετρητών προκειμένου να τα αποθηκεύουν οι ίδιοι, παρά την φήμη της χώρας ως ασφαλές και αξιόπιστο μέρος για πλούσιους επενδυτές. Κάποια από αυτά τα χρήματα, πλέον, βρίσκονται σε ιδιωτικά χρηματοκιβώτια και αποθηκευτικούς χώρους.

Οι ασυνήθιστες αυτές κινήσεις έρχονται ως αποτέλεσμα πέντε ετών αρνητικών επιτοκίων. Η πολιτική αυτή, που αποσκοπεί στην διατήρηση του ελβετικού φράγκου σε σταθερή αξία, απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν για να έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετική Εθνική Τράπεζα. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι τράπεζες περνούν ένα μέρος του επιπλέον κόστους στους πιο εύπορους πελάτες τους.

Τέτοιες πολιτικές δεν είναι δημοφιλείς με τους πελάτες που έχουν συνηθίσει να κερδίζουν τόκους από τις καταθέσεις τους, χωρίς να πληρώνουν τέλη. Και πλέον, μερικοί αναζητούν πιο ριζοσπαστικούς τρόπους για να προστατεύσουν τα χρήματά τους. «Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τι πρέπει να κάνουν καθώς και εναλλακτικές λύσεις» δήλωσε στο CNN, ο Άντριελ Τζοστ, επικεφαλής των οικονομολόγων στην Wellershoff & Partners, μια συμβουλευτική εταιρεία με έδρα την Ζυρίχη.

«Είναι τα χρήματά σας»

Ο Νόρμαν Βίλαμιν, επικεφαλής επενδυτικού προσωπικού για την ιδιωτική UBP της Ελβετίας, δήλωσε ότι ένας περιορισμένος αριθμός πελατών έχει μεταφέρει τα χρήματά του σε ιδιωτικά μέρη. Παρόμοια αιτήματα έχουν ληφθεί από τραπεζίτες στην ιδιωτική ελβετική τράπεζα Rahn + Bodmer Co., σύμφωνα με τον συνεργάτη Μάρτιν Μπίντερμαν. «Λέμε στον πελάτη πως πρέπει να προσέχει – εξάλλου είναι δικά του τα χρήματα» είπε ο Μπίντερμαν. «Κάποιοι αποφάσισαν να τα μεταφέρουν» πρόσθεσε.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ελβετικές τράπεζες προσπαθούν να αποφύγουν την έξτρα χρέωση των πελατών. «Η τράπεζα θα συζητήσει με τον πελάτη, προτείνοντάς του κάποιες λύσεις προκειμένου να μην τον χρεώσει έξτρα» δήλωσε ο Βίλαμιν. «Πιστεύω πως οι τράπεζες αλλάζουν πορεία προκειμένου να βρουν έναν τρόπο να μην χρεώσουν τους καλύτερους πελάτες τους».

Ωστόσο, ορισμένες τράπεζες έχουν αναγκαστεί να επιβάλλουν χρεώσεις στους μεγαλύτερους λογαριασμούς μετά από χρόνια έκτακτης νομισματικής πολιτικής. Τα αρνητικά επιτόκια, που ξεκίνησαν στην Ελβετία το 2015, καθιστούσαν δυσκολότερο για τις τράπεζες της χώρας να αποκομίσουν κέρδη από δάνεια και υποθήκες. Οι πληρωμές για τα πλεονασματικά αποθέματα, που αποθηκεύονται στην κεντρική τράπεζα έχουν προκαλέσει έξτρα πόνο.

Η Credit Suisse ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα εφαρμόσει αρνητικό επιτόκιο 0,755 σε ταμειακά υπόλοιπα άνω των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (2,1 εκατομμύρια δολάρια). Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας μεμονωμένος πελάτης ή επιχείρηση κατέχει 3 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,1 εκατομμύρια δολάρια) σε μία τράπεζα για ένα έτος, θα χρεωθεί 7.500 ελβετικά φράγκα (7.750 δολάρια). Η UBS (UBS) δήλωσε επίσης πέρυσι ότι θα εφαρμόσει τέλος 0,75% σε ταμειακά διαθέσιμα που υπερβαίνουν τα 2 εκατομμύρια φράγκα (2 εκατομμύρια δολάρια) στην Ελβετία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates