Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΧΡΥΣΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤτΕ !!!
Τι γράφει το mononews.gr :

Θετικό πρόσημο έχει το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και τούτο γιατί το 2020 συνδυάζεται με την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους, οι οποίες και αυξάνονται μεσοσταθμικά κατά 2,2%. Με την κεντρική τράπεζα της χώρας να είναι ξεκάθαρα σε ρόλο οδηγού, σε ό,τι αφορά τις οικονομικές παροχές προς τους μόνιμους υπαλλήλους της. Ο αριθμός των οποίων ήταν 1.844 άτομα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2018.

Η εφετινή αύξηση των μικτών αποδοχών στην Τράπεζα της Ελλάδος έρχεται σε συνέχεια της περσινής, όταν η ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζόμενων ήταν επίσης στο 2,2%. Στο ίδιο αυτό ύψος θα είναι και οι αυξήσεις για το 2021.

Απόρροια όλα αυτά της τριετούς Επιχειρησιακής Σύμβασης που έχει υπογράψει ο Διοικητής της Τ.τ.Ε. Γιάννης Στουρνάρας με το συνδικάτο των εργαζομένων, πρόεδρος του οποίου είναι επί σειρά ετών ο Ευάγγελος Γερανιωτάκης.

Τουλάχιστον από οικονομικής απόψεως, η συγκεκριμένη Επιχειρησιακή είναι μακράν η καλύτερη για τους εργαζόμενους στο ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας. Γεγονός που οφείλεται βεβαίως στον αυτονομημένο και εντελώς ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι η μεσοσταθμική αύξηση των μικτών αποδοχών, που έχει ως μοχλό την ενίσχυση των παρεχόμενων επιδομάτων, θα φτάσει σωρευτικά στα επίπεδα του 7%, σε χρονικό ορίζοντα τριετίας.

Καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό κομμάτι των απωλειών που είχαν στα χρόνια της κρίσης οι εργαζόμενοι στην Τ.τ.Ε. Απώλειες που είχαν φτάσει στο 17% περίπου, καθώς πέραν της μείωσης των αποδοχών κατά 10%, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν συμφωνήσει να δουλεύουν και μισή ώρα την ημέρα παραπάνω από το συμβατικό τους ωράριο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Η «παρένθεση» για αυτό το εξτρά μισάωρο δουλειάς, έχει πλέον κλείσει.

Τα «ντεσού» των αποδοχών

Στη διάρκεια του 2018 το συνολικό εργασιακό κόστος για την Τράπεζα της Ελλάδος διαμορφώθηκε στα 168,2 εκατ. ευρώ. Κάτι από το οποίο συνάγεται ότι το ανά υπάλληλο κόστος διαμορφώνεται στα περίπου 6.500 ευρώ το μήνα, με βάση την 14μηνη μισθοδοσία ανά έτος.

Με την ίδια συλλογιστική, οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές ανά εργαζόμενο (προ ασφαλιστικών κρατήσεων, εισφορών και φόρων) εκτιμάται ότι κινούνται στην περιοχή των 5.200 ευρώ το μήνα. Εκ των οποίων τα καθαρά έσοδα υπολογίζονται στα περίπου 3.100 ευρώ το μήνα, κατά μέσο όρο και για κάθε έναν εργαζόμενο.

Τέτοιου ύψους αποδοχές δεν υπάρχουν σε καμία άλλη τράπεζα, αλλά αυτό είναι συνάρτηση δύο κρίσιμων παραμέτρων: Η πρώτη αφορά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος διαθέτουν μακρά εργασιακή θητεία, καθώς δεν έχουν υπάρξει προγράμματα για εθελούσιες εξόδους. Με συνέπεια να εισπράττουν τα οφέλη από τις πολυετείς ωριμάνσεις των αποδοχών.

Η δεύτερη παράμετρος αφορά το εξειδικευμένο προσωπικό που απασχολείται στην Τ.τ.Ε. Καθώς ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των υπαλλήλων διαθέτει τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, που μεταφράζονται σε υψηλότερους μισθούς...


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates