Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ "ΛΑΘΩΝ", ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ...1937 !!!
Το Πρωτοδικείο Αθηνών μετά από προσφυγή του γνωστού δικηγόρου αύξησε την εμπορική αξία κατά 30% αναδεικνύοντας την αυθαιρεσία των εκτιμητών.Κοψοχρονιά βγάζουν τα σπίτια οφειλετών στους πλειστηριασμούς , οι δικαστικοί επιμελητές και οι εκτιμητές ακινήτων προς όφελος του επισπεύδοντος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τράπεζα.

Ο οφειλέτης για να προστατευθεί από την αυθαιρεσία του εκτιμητή ακινήτων και προς αποκατάστασης της αδικίας, προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, αναλαμβάνοντας το ανάλογο κόστος της προσφυγή , με σκοπό ο οφειλέτης, να πετύχει δικαστική απόφαση που θα προσδιορίζει υψηλότερη εμπορική αξία για το ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Στις 7 Ιανουαρίου 2020, δημοσιεύτηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την οποία προσδιορίζει νέα εμπορική αξία για ακίνητο, υψηλότερη κατά 30% σε σχέση με αυτή που είχε δώσει ο εκτιμητής ακινήτου.

Η δικαστική απόφαση αφορά την προσφυγή οφειλέτη και συγκεκριμένα του γνωστού ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος ανέκοψε τον αρχικό πλειστηριασμό του ακινήτου επι της οδούς Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, σε μια από τις πιο ακριβές της χώρας.

ο δικαστήριο αναγνώρισε τα επιχειρήματα του οφειλέτη, τα οποία κατατέθηκαν από το δικηγορικό γραφείο του κ. Σιούφα, ζητώντας να προσδιοριστεί νέα τιμή για το ακίνητο. 

Από τις 441.000 ευρώ που ήταν η αρχική εκτιμώμενη αξία ακινήτου ανήλθε σε 575.000 ευρώ, αυξημένη κατά 30% ενώ η αρχική πρόταση του οφειλέτη ήταν να αποτιμηθεί στις 800.000 ευρώ.

Το ακίνητο είχε αγοραστεί από τον κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο τον Μάρτιο του 2012 καταβάλλοντας το ποσό των 481.298,25 ευρώ και σε σύγκριση με την προτεινόμενη αξία ήταν χαμηλότερη κατά 8% από την αγορά κτήσης του ακινήτου.

Ανάμεσα στα λάθη του εκτιμητή ακινήτου , που να σημειωθεί αποδέχθηκε το Δικαστήριο ήταν, ότι η αποτίμηση έγινε με βάση το πρώτο συμβόλαιο μεταγραφής του 1937 και αρκέστηκε μόνο στην περιγραφή του ακινήτου από το συμβόλαιο που όμως δεν ήταν ικανοποιητική.

Με βάση την απόφαση, ο εκτιμητής ακινήτου θα έπρεπε να κάνει επιτόπια έρευνα και να περιγράφεται με ακρίβεια το ως προς το είδος , τη θέση, τα όρια και την έκταση του ακινήτου, όπως ορίζει ο νόμος το άρθρο 993 παρ. 2 εδ. β΄ του ΚΠολΔ, για το κατασχεμένο ακίνητο.

Τα δικαστικά έξοδα χωρίς την αμοιβή του δικηγόρου ανήλθαν σε 250 ευρώ τα οποία κατέβαλε, η πλευρά του επισπεύδοντα.

Ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε μετατρέψει τοα ακίνητο σε δικηγορικό γραφείο προχωρώντας σε ανακαίνιση και ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός δικηγορικού γραφείου, για τις οποίες, όμως έγιναν κατά παράβαση της πολεοδομικής νομοθεσίας ,που χαρακτηρίστηκαν ως ελαττώματα που θα έπρεπε να μειώσουν τη αξία του ακινήτου. 

Ο πλειστηριασμός του ακινήτου ιδιοκτησίας του Αλέξανδρου Λυκουρέζου γίνεται για οφειλή προς την Alpha Bank συνολικού ύψους 100.000 με την τράπεζα να υποθηκεύει το ακίνητο του ποινικολόγου.

Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 αλλά δεν θα πραγματοποιηθεί όπως και οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction ,διότι οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι τις 26 Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθεί η γενική τους συνέλευση για να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.


πηγη

1 σχόλιο :

 1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ... Ετυμολογία
  πλασματικός < αρχαία ελληνική πλασματικός < πλάσμα < πλάσσω
  Open book 01.svg Επίθετο
  πλασματικός

  που είναι είτε αντικείμενο της φαντασίας είτε φτιαχτός
  Συνώνυμα
  πλαστός
  υποθετικός
  Η ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΞΙΑ,Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ,ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ[ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ,ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ,ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΤΙΣ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ/ΑΠΟΔΟΣΗ/ΚΡΙΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

SSL Certificates