Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;Τι αποκαλύπτει το lapolitica.gr:

Τον Βενιζέλο προορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Έντονα είχε ακουστεί τις προηγούμενες ημέρες το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι στοιχημάτιζαν πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αξιοποιούσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε κάποια «θεσμική θέση».

Ποια θα μπορούσε να είναι αυτή; Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός θα πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη.

Η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα λήγει σε λίγο καιρό, τον ερχόμενο Ιούνιο, και ο νυν Κεντρικός Τραπεζίτης είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν δώσει τα χέρια εδώ και πολύ καιρό. Η ανησυχία αποτυπώνεται σε δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ στα οποία ασκεί επιρροή ο Γιάννης Στουρνάρας και τα οποία αναφέρουν ότι είναι βέβαιη η ανανέωση της θητείας του.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένη πηγή ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει τον υφυπουργό της κυβέρνησής του, Γιώργο Ζαββό, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με ισχυρούς οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους στην Ευρώπη, για την πρόθεσή του να τοποθετήσει στη θέση του Κεντρικού Τραπεζίτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του «Τσάρου» της ελληνικής οικονομίας σε μία κρίσιμη συγκυρία, τον Ιούνιο του 2011, παράλληλα με τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της τότε κυβέρνησης.

Ωστόσο, ενδεχόμενη τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών είχε συνοδευτεί από την επιβολή σκληρών φόρων στη μεσαία τάξη και την αποτυχία του PSI.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Το όνομά του ενεπλάκη – χωρίς να έχει προκύψει κάτι εναντίον του – στο σκάνδαλο Novartis, αλλά και στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.

Πάντως, μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, στην τελική απόφαση του πρωθυπουργού θα διαδραματίσουν κυρίαρχο ρόλο ενδοκυβερνητικές, αλλά και εσωκομματικές (στο κόμμα της ΝΔ) συνθήκες και ισορροπίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates