Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ-ΣΑΛΛΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ PRAXIA BANK !!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΣΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ...
Άλλωστε ο Γιάννης Στουρνάρας έχει έντονο ενδιαφέρον για την Praxia...Αφού επικεφαλής της τράπεζας είναι η Αναστασία Σακελλαρίου, προσωπική επιλογή του όταν ήταν ΥΠΟΙΚ για το ΤΧΣ(ουσιαστικά την είχε επιβάλλει), ενώ την στήριξε απόλυτα όταν της ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ...Για όσους ίσως δεν θυμούνται την ήθελε και ως υποδιοικήτρια στην ΤτΕ...

Πάντως έχει ενδιαφέρον τα πως "κάηκαν" τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που διαχειρίστηκε η Αναστασία Σακελλαρίου ως επικεφαλής της Praxia που μάλιστα βραβεύτηκε και προσφάτως για τη «συνολική της προσφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα»...
Καταλύτης διεργασιών και αναδιάταξης δυνάμεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα γίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Praxia Bank, η οποία εμφανίζει μεγάλες ζημίες πριν ακόμη αρχίσει ουσιαστικά να λειτουργεί και ο βασικός της μέτοχος προσπαθεί να την πουλήσει.

Μετά την αποτυχία διαφόρων κινήσεων προς αυτή την κατεύθυνση, ως «λευκός ιππότης» - υποψήφιος αγοραστής – εμφανίζεται τώρα η Παγκρήτια Τράπεζα, υπό την καθοδήγηση του τραπεζίτη Μιχ. Σάλλα.

Όπως ανακοινώθηκε  η Παγκρήτια υπέβαλε μη δεσμευτική προσφορά για εξαγορά της Praxia Bank και οι δύο τράπεζες βρίσκονται από σήμερα σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις. Το due diligence αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τις 31 Ιανουαρίου.

Η Παγκρήτια ενδιαφέρεται προφανώς για την τραπεζική άδεια της Praxia, καθώς η «νεαρή» τράπεζα δεν διαθέτει αξιόλογη παρουσία σε κανέναν τομέα χρηματοπιστωτικών εργασιακών.


Αποκτώντας τον έλεγχο της Praxia και συγχωνευόμενη μαζί της, η Παγκρήτια θα μπορεί να επεκταθεί πανελλαδικά και να αποβάλλει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της. Επόμενα βήματα θα είναι μία μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Με αρχιτέκτονα τον Μιχ. Σάλλα το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα με επιτυχία, αν υπάρξει συμφωνία με τον νυν μεγαλομέτοχο – την Atlas Merchant Capital του Bob Diamond, πρώην CEO της Barclays. Η δραστική μείωση προσωπικού που ανακοίνωσε η Praxia με στόχο την περιστολή δαπανών αλλά και με παράλληλη συρρίκνωση εργασιών, δειυκολύνουν το κυοφορούμενο deal με την Παγκρήτια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκρήτιας, «οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις καλύπτονται από ρήτρα εμπιστευτικότητα που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο πλευρές. Ως εκ τούτου καμία άλλη πληροφορία δεν μπορεί στην παρούσα φάση να δημοσιοποιηθεί».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates