Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΣΕ Η OLAF ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ME ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 2011 ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΑ...
Αληθεύει ότι η OLAF έστειλε και στοιχεία Ελλήνων Ευρωβουλευτών στον Άρειο Πάγο για την υπόθεση αλλά δεν έγινε τίποτα ;;;

Ο Δανός ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt, του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας πιάστηκε κατόπιν έρευνας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) αλλά και των Εισαγγελικών Αρχών της Δανίας, με πλαστογραφημένα εικονικά τιμολόγια όπου αποδεικνύουν ότι προσπαθούσε να εκταμιεύσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία της ΕΕ.

Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί ξανά και στο παρελθόν. Ο ίδιος καθώς και Έλληνες Ευρωβουλευτές, αμφότεροι στενοί συνεργάτες του Δανού φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Λόγω των διευθυντικών θέσεων που κατείχε σε MELD και FELD ο Messerschmidt κατηγορείται από τον OLAF, οτι χρησιμοποιούσε τους θώκους του για ιδίον όφελος και τον κατηγορεί για απάτη. Συγκεκριμένα, η έκθεση του OLAF καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ευρωπαϊκό κόμμα MELD καθώς και το συνδεδεμένο με αυτό κεφάλαιο FELD επί σειρά ετών είχαν “παράνομα, ακανόνιστα και αδικαιολόγητα έξοδα” ύψους περίπου 4,35 εκατομμυρίων κορώνων.

Η εν λόγω υπόθεση έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στη Δανία με τα σενάρια να δείχνουν πώς αν κριθεί ένοχος ο ευρωβουλευτής θα καταλήξει στη φυλακή. Ο OLAF φέρεται να έχει ενημερώση και την ελληνική εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την εμπλοκή των ελλήνων ευρωβουλευτών, ωστόσο τα στοιχεία έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Και ξανά προς τη “δόξα” τραβά

Βέβαια, τα άνω δεν αποτελούν τις μοναδικές κατηγορίες του Δανού ευρωβουλευτή. Ο απατεώνας πλαστογράφος ευρωβουλευτής Morten Messerschmidt του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας είναι αυτός που έκανε πρόβα ανάρτησης της Δανικής σημαίας σε ιστό με την Ελληνική σημαία , κατά την επίσκεψή του σε Ελληνικό νησί (μάλλον Σπέτσες ή Ύδρα) και είναι ο ίδιος που έχει προτείνει στη Δανική κυβέρνηση να υποθηκεύσει τη νησί της ΚΩ, προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις

Ο ίδιος έχει δηλώσει στον Τύπο: ” Κατανοούμε οτι η Ελλάδα δεν μπορεί να παρέχει εγγύηση για τα δάνεια με τη μορφή μετρητών. Όμως θα μπορούσε για παράδειγμα να μας δώσει ως Υποθήκη το νησί της Κω και όταν η Ελλάδα εν συνεχεία οδηγηθεί σε εθνική χρεοκοπία, τότε εμείς θα μπορούμε να πάρουμε τα τουριστικά έσοδα του νησιού για τα δάνεια. Είναι ένα σοβαρό μήνυμα, τυλιγμένο σε λίγο χιουμορ” εξηγεί ο Messerschmidt στην εφημερίδα bt.dk.

Βίος και Πολιτεία
Ο Morten Messerschmidt είναι απόγονος μεγάλης δανογερμανικής οικογένειας και όπως προκύπτει από έρευνες, στοιχεία και δηλώσεις είναι νοσταλγός του Χίτλερ και των Ναζί. Συγκεκριμένα στις 27 Απριλίου 2007 η εφημερίδα Bd.tk έγραφε οτι: “Ο Morten στις 20 Απριλίου, γιόρτασε προσκαλώντας αρκετούς φίλους σε εστιατόριο στο Tivoli, όπου προσφωνούσε χαιρετίζοντας τον Χίτλερ με “heil” και τραγουδώντας ναζιστικά τραγούδια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας οι προσκεκλημένοι του και κυρίως ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Torben Lund, παραδέχονταν τα γεγονότα, ωστόσο έλεγαν οτι “ο Morten ήταν μεθυσμένος και οτι τραγούδησε μόνο τον πρώτο στίχο του ναζιστικού ύμνου Lied der Deutschen (Deutschland uber alles) αλλά αρνήθηκε οτι προσφώνησε υπέρ του ναζισμού και του Χίτλερ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates