Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

Η INTRUM ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 2,4 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PQH ΣΤΟ...2,95% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΧαρακτηριστικό είναι ότι το 2,95% που προσφέρει η Intrum είναι η μεγαλύτερη+"καλύτερη" προσφορά που έλαβε για το συγκεκριμένο πακέτο κόκκινων δανείων...


Αλλο ένα χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων προσθέτει στις υπό διαχείριση απαιτήσεις της η Intrum Hellas καθώς, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά και αναμένεται να ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής για το project Aeolus της PQH.

Ο ειδικός διαχειριστής των υπό εκκαθάριση τραπεζών, PQH, έβγαλε προς πώληση, πριν από μερικούς μήνες χαρτοφυλάκιο καταναλωτικών- κυρίως- δανείων σε καθυστέρηση, συνολικής απαίτησης 2,4 δισ. ευρώ και αρχικού κεφαλαίου περίπου 1 με 1,1 δισ. ευρώ (project Aeolus).

Μετά την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών, η Intrum Hellas φέρεται να έχει υποβάλει την υψηλότερη, με τίμημα 71 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο 6,5% με 7,1% του οφειλόμενου κεφαλαίου και στο 2,95% της συνολικής απαίτησης.

Με την αγορά του χαρτοφυλακίου, η Intrum θα διευρύνει τις υπό διαχείριση απαιτήσεις της από δάνεια και πιστώσεις. Σημειώνεται ότι έχει αναλάβει τουλάχιστον για 10 έτη τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposure- NPEs) της Τράπεζας Πειραιώς, ύψους περίπου 27 δισ. ευρώ καθώς και των ανακτηθέντων ακινήτων.


Η Intrum Hellas ελέγχεται κατά 80% συν μια μετοχή από τον σουηδικό όμιλο Intrum, που ειδικεύεται στην αγορά και διαχείριση NPEs και κατά το υπόλοιπο από την Τράπεζα Πειραιώς. Ξεκίνησε, επισήμως, τη λειτουργία της τον περασμένο Οκτώβριο.

Η PQH, από την πλευρά της, με την πώληση του παραπάνω χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων (σ.σ. σύμβουλος πώλησης είναι η Morgan Stanley) ολοκληρώνει την πρώτη μεγάλη μεταβίβαση, εισπράττοντας 71 εκατ. ευρώ, για λογαριασμό των υπό εκκαθάριση τραπεζών.

Στα σκαριά έχει την πώληση ενός χαρτοφυλακίου «μαμούθ», με εξασφαλισμένα δάνεια (project Αριάδνη), η περίμετρος του οποίου λέγεται ότι θα φθάσει στα 6,8 δισ. ευρώ εκ των οποίων 4,8 δισ. ευρώ θα είναι εταιρικά και 2 δισ. λιανικής. Σύμβουλος πώλησης θα είναι και πάλι η Morgan Stanley, ενώ ο διαγωνισμός προβλέπεται να τρέξει εντός του 2020 και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον λόγω της κρίσιμης υπό διαχείρισης μάζας που θα προσθέσει στους servicers.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates