Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ DEAL EUROBANK-DOVALUE !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Ένα βήμα πριν την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας με το σχήμα doValue-Fortress βρίσκεται η Eurobank και αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή να ενημερωθεί από τη διοίκηση της τράπεζας το επενδυτικό κοινό.

Το deal προβλέπει την εξαγορά του 80% των μετοχών της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας, της FPS αλλά και του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine) που θα προκύψουν από την τιτλοποίηση 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων (πακέτο Cairo). Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη τιτλοποίηση στην οποία προχωρά ελληνική τράπεζα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις δρομολογούν και τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα.

Τέλος Φεβρουαρίου

Η ολοκλήρωση όλης της διαδικασίας μετασχηματισμού της τράπεζας τοποθετείται χρονικά στα τέλη Φεβρουαρίου. Εν συνεχεία η FPS θα διαχειρίζεται συνολικά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ύψους 26 δισ. ευρώ και επικεφαλής της θα τοποθετηθεί ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Θοδωρής Καλαντώνης.

Στην εταιρεία αναμένεται να μεταφερθούν 1.200 εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα απασχολούνται στην εσωτερική μονάδα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας. Με την τιτλοποίηση των 7,5 δισ. ευρώ η τράπεζα πετυχαίνει τον στόχο της εμπροσθοβαρούς μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της και σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε η διοίκηση της τράπεζας στους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου μετά την τιτλοποίηση-μαμούθ, τα NPEs θα περιορισθούν στα 6,4 δισ. ευρώ με στόχο τα 3,4 δισ. ευρώ στο τέλος του 2021.

Ομόλογα-Cairo

Με την τιτλοποίηση των 7,5 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων του project Cairo, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται 21.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια (σ.σ. και σε ελβετικό φράγκο), επιχειρηματικά αλλά και 15.000 καταναλωτικά με προσημείωση ακινήτου, θα εκδοθούν τρεις σειρές ομολόγων:

- Οι senior τίτλοι, μέγιστης διαβάθμισης, ύψους 2,6 δισ. ευρώ, για τους οποίους η τράπεζα θα αιτηθεί ισόποση εγγύηση από το ελληνικό δημόσιο μέσω της δυνατότητας που δίνει ο νόμος για το σχέδιο «Ηρακλής».

- Οι mezzanine, μεσαίας διαβάθμισης, ύψους 1,2-1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 80% θα δοθεί στους μετόχους και το 20% στον επενδυτή, δηλαδή στο σχήμα doValue-Fortress.

- Οι junior, κατώτατης διαβάθμισης, ύψους 3,6 δισ. ευρώ: το 51% αυτών θα πωληθεί στους επενδυτές και το 49% θα μοιραστεί στους μετόχους.

Καθαρή νέα Eurobank

Μετά την τιτλοποίηση η νέα Eurobank θα επικεντρωθεί όπως κατ' επανάληψη έχει επισημάνει η διοίκησή της στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με αιχμή τους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας, αλλά και των μεγάλων έργων υποδομής. Παράλληλα, η τράπεζα θα ρίχνει βάρος και στη χρηματοδότηση στεγαστικών δανείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates