Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!Η "ανάπτυξη" έρχεται...

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι οι εταιρείες της λιανικής ρεύματος, περιμένοντας τη στιγμή που κάποιοι «θα κάνουν την αρχή» ώστε η αγορά να μετακινηθεί συνολικά προς υψηλότερα τιμολόγια βάσης.

Ήδη αυτό έχει γίνει στη Μέση Τάση, όπου οι προσφορές των προμηθευτών κινούνται σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, ενώ και τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά.

Όσον αφορά τη Χαμηλή Τάση, σήμερα σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν ενεργοποιήσει τις ρήτρες Οριακής Τιμής Συστήματος, αλλά επειδή οι συμβάσεις έρχονται από προηγούμενες περιόδους, τα όρια πάνω από τα οποία μπαίνουν χρεώσεις ρήτρας ΟΤΣ είναι χαμηλά, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες χρεώσεις να αντιπροσωπεύουν τελικά υψηλό ποσοστό των ανταγωνιστικών χρεώσεων του λογαριασμού.

Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών στο energypress, φτάνουν στα επίπεδα του 40%. Αυτό έχει δημιουργήσει ήδη παράπονα από τους καταναλωτές και εκτιμάται ότι είναι προς όφελος του κλάδου να εξορθολογιστούν οι χρεώσεις βάσης.

Από την άλλη, η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ δημιούργησε ένα χαρακτηριστικό κύμα πελατών που αλλάζουν πάροχο, όπως άλλωστε φαίνεται από τη ραγδαία μείωση των ποσοστών του δεσπόζοντος παίκτη από τη στιγμή που αύξησε τα τιμολόγιά του.

Οι ιδιωτικές εταιρείες λιανικής υποδέχονται προς ώρας τους πελάτες της ΔΕΗ, ωστόσο μελετούν ταυτόχρονα η μία τις κινήσεις της άλλης, ώστε να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε «ισορροπημένες» αυξήσεις: Να συνεχίσουν δηλαδή να παρέχουν κίνητρο στους πελάτες της ΔΕΗ, μειώνοντας όμως παράλληλα και τις «γκρίνιες» και τους κινδύνους ζημιών.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates