Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ !!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!Αλλάζουν όλα από το 2020 σε ότι αφορά τις απομακρύνσεις τραπεζοϋπαλλήλων


Οι εθελούσιες αποτελούν παρελθόν. Όσοι πρόλαβαν πήραν τα πλουσιοπάροχα πακέτα που τις συνόδευαν μέχρι τώρα.

Πλέον ο εθελοντικός χαρακτήρας της αποχώρησης έχει φύγει από το κάδρο.

Οι νέες «εθελούσιες» θα είναι απολύτως προσωποποιημένες και θα συνοδεύονται με ένα «κουρεμένο» -σε σχέση με όσα ίσχυαν- bonus. Προσωποποιημένες σημαίνει ότι θα έχουν ονοματεπώνυμο, και δεν θα απευθύνονται γενικά στο προσωπικό, όπως γινόταν μέχρι τώρα, δηλαδή όποιος θέλει «παίρνει το πακέτο και φεύγει».

Οι υπάλληλοι που θα αρνηθούν να πάρουν την νέου τύπου εθελούσια – αποζημίωση και bonus – θα βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της απόλυσης.

Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν στο mononews.gr τραπεζικά στελέχη στο τέλος του 2021, το δίκτυο των τραπεζών θα έχει μικρύνει κατά 1/3.

Δηλαδή θα μπει «λουκέτο» σε περισσότερα από 600 καταστήματα. Με δεδομένο ότι σε κάθε κατάστημα απασχολούνται –κατά μέσο όρο 9 υπάλληλοι- έχουμε αυτομάτως 5.500 με 6.000 νέες αποχωρήσεις. Στον αριθμό αυτό θα πρέπει να προστεθεί και άλλο ένα 50% υπαλλήλων που απασχολούνται στο back office των τραπεζών. Φτάνουμε δηλαδή τις 9.000 νέες αποχωρήσεις.

Ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Η νέα συνθήκη είναι ότι το «κουμπί» για απολύσεις στο κλάδο έχει ήδη πατηθεί.

Και μάλιστα σε ένα κλάδο που –κακά τα ψέματα- ήταν απολύτως ασφαλής όλα τα χρόνια της κρίσης σε ότι αφορά την βίαιη απώλεια θέσεων εργασίας. Την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας δεν προλάβαινε να μετράει «κανόνια», με τους εργαζόμενους να χάνουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, οι τραπεζοϋπάλληλοι με τη συναίνεση του συνδικαλιστικού τους φορέα δέχθηκαν μία μείωση της τάξης 10% της κλαδικής σύμβασης το 2012.

Οι συνδικαλιστές –τα σωματεία εργαζομένων στις τράπεζες- αλλά κυρίως η ΟΤΟΕ, παρακολουθούν τις εξελίξεις, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψουν κλιμάκωση των απολύσεων. Όπλο τους οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες όμως δεν έχουν πάντα την προσδοκώμενη ανταπόκριση.

Βέβαια στο off the record οι συνδικαλιστές παραδέχονται πως τα πακέτα της εθελούσιας εξόδου, είναι στην πραγματικότητα μία έμμεση μορφή απόλυσης με αυξημένη αποζημίωση…..

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates