Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

ΥΠΟΙΚ: ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΣ ΕΝΦΙΑ
Έσοδα 3 δισ. από τους φόρους στα ακίνητα το 2020 με «όχημα» τα αγροτεμάχια !!!Να ανακατέψει την τράπουλα με τις εισπράξεις από τους φόρους στα ακίνητα η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο και τα αγροτεμάχια για να βγει ο λογαριασμός για έσοδα 3 δισ. ευρώ το νέο έτος.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τα αγροτεμάχια - τα οποία σήμερα φορολογούνται με 1 ευρώ το στρέμμα και ο ΕΝΦΙΑ αυξομειώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τη θέση του οικοπέδου - προβλέπουν την αναπροσαρμογή της αξία τους. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα πληρώσουν το 2020 υψηλότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με αυτόν που κατέβαλαν φέτος.

Εξίσου αυξημένος θα είναι όμως ο τελικός φόρος και για τα εντός σχεδίου ακίνητα.
Η δέσμευση της κυβέρνησης για εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές αλλάζει τα δεδομένα και φέρνει ανατιμήσεις όχι μόνο στις αξίες αλλά και στους φόρους που συνδέονται με τις μεταβιβάσεις των ακινήτων.

Το καρέ των εκπλήξεων για τους ιδιοκτήτες θα έρθει να συμπληρώσει η ένταξη 3.000 περιοχών επί συνόλου 7.500 που βρίσκονται εκτός στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας τους.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μετά την επέκταση και την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών να δημιουργηθεί μία αξιόπιστη βάση δεδομένων, ένα «αποθετήριο αξιών», στο οποίο θα συγκεντρώνονται στοιχεία από διάφορους φορείς (Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΣΤΑΤ) έτσι ώστε η διαδικασία της αναπροσαρμογής να γίνει αυτοματοποιημένη.

Επίκειται η διαμόρφωση πρότασης για πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν προταθεί από την τεχνική βοήθεια των θεσμών, οι οποίες διαθέτουν προηγμένα συστήματα μαζικής εκτίμησης αξιών ακινήτων. Αυτά για την απόκτηση τεχνογνωσίας για τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές στον τομέα αυτό.

Το φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες προβλέπει ακόμη βαριά έως 100.000 ευρώ για όσους συλλαμβάνονται να αποκτούν εισοδήματα εκμισθώνοντας ακίνητα που βρίσκονται σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν έχουν δηλωθεί.

Βαρύς θα είναι ο πέλεκυς και για τους παρόχους που δεν συνεργάζονται με τις ελληνικές φορολογικές αρχές, αποφεύγοντας να δώσουν στοιχεία για τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν καταχωριστεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Μίσθωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, ψαλιδίζεται κατά 67% η έκπτωση φόρου που προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο για τους φορολογούμενους που προχωρούν σε ανακαίνιση ή ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου τους και θεσπίζεται νέο πλαίσιο για τους φορολογούμενους που θέλουν να πωλήσουν ακίνητα αλλά έχουν οφειλές ΕΝΦΙΑ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates