Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

ΕΡΧΕΤΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ 2020 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΈρχεται υπερ-προσφορά ακινήτων από τις αρχές του 2020.

Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν στελέχη της κτηματαγοράς που θεωρούν ότι την επόμενη διετία, οι τιμές των ακινήτων, θα διαμορφωθούν χαμηλότερα από τις τρέχουσες διότι οι πωλητές όπως είναι τα Funds , οι πλατφόρμες των τραπεζών, η πώληση ακινήτων χωρίς ΦΠΑ για όσα έχουν εκδοθεί άδειες μετά το 2006 ,με συνέπεια οι πωλητές να είναι πολλαπλάσιοι από τους αγοραστές.

Η αγορά θα δεχθεί ένα…τσουνάμι ακινήτων με το συνολικό τους αριθμό να υπολογίζεται πάνω από 120.000 ακίνητα, όταν ο α
ριθμός των σπιτιών χωρίς ΦΠΑ υπολογίζεται σε 80.000.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο κ. Δημήτρης Καψιμάλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτιρίων Ελλάδος, ο οποίος τονίζει ότι δεν υπάρχουν αγοραστές για την υπερ προσφορά σπιτιών και με δεδομένο ότι οι τράπεζες έχουν μειώσει κατακόρυφα την εκταμίευση στεγαστικών δανείων, είναι αρκετά δύσκολο να απορροφηθούν στις τρέχουσες τιμές. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας Alpha Αστικά Ακίνητα σχεδιάζει να ομαδοποιήσει τα ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιο της από τις αρχές του 2020 με σκοπό να τα πουλήσει.

Η θυγατρική εταιρεία της Alpha Bank κατέχει 3000 ακίνητα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της από μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Εμπορικής και της Ιονικής Τράπεζας, που απορροφήθηκαν από την Alpha Bank.

Στη λίστα της υπάρχουν και 1700 αγροτεμάχια .

Η διοίκηση της Alpha Αστικά Ακίνητα αποτιμά το χαρτοφυλάκιο της στα επίπεδα των 800 εκατ. ευρώ, και η προσδοκία της είναι ότι η ομαδοποίηση των ακινήτων θα δημιουργήσει αγοραστικό ενδιαφέρον καθώς θα προτείνεται πακέτα ακινήτων για να γίνουν πιο ελκυστικά.
Μέχρι σήμερα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 53.000 χωρίς απαραίτητα να σηματοδοτεί και την πώληση του ακινήτου, με τις τράπεζες να αγοράζουν τα 8 από τα 10 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, καταβάλλοντας όμως την αντίστοιχη αξία του ακινήτου.

Από την πλατφόρμα eauction ελάχιστες συναλλαγές ήταν που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία .
Ανάμεσα σε αυτές ήταν η πώληση της βίλας του Σταύρου Ψυχάρη στην Ερμιόνη, με την τράπεζα να εισπράττει 12 εκατ. ευρώ όταν η αρχική τιμή της 1ης προσφοράς ήταν στα 4 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates