Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΚΑΙ "ΕΥΝΟΜΙΑ": ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

2.000.000 ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΤΩΝ FUNDS !!!
Πριν 6 μήνες, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ζητούσε από την Κυβέρνηση Τσίπρα, να νομοθετήσει το δικαίωμα  Δανειοληπτών και Εγγυητών να εξαγοράζουν τα δάνεια και τις πιστωτικές τους κάρτες από τράπεζες και funds, σε τιμήματα, κατ' ανώτατο διπλάσια, από τα αντίστοιχα των πωλήσεων στα funds. Σήμερα, στην ίδια γραμμή, η ΕΥΝΟΜΙΑ, ζητά από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη νομοθέτηση μιας ακόμη φιλικότερης προς τους Δανειολήπτες και τους Εγγυητές διάταξης, κατά την οποία, αυτοί, θα μπορούν να εξοφλούν τις οφειλές τους, με την απόδοση στα funds των ποσών που κατέβαλαν για την αγορά δανείων και των καρτών τους, των τόκων από την ημερομηνία καταβολής και τα έξοδα !!!


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ "ΕΥΝΟΜΙΑΣ" 

H Επιστημονική Ομάδα της Ευνομίας και το Παρατηρητήριο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων δανειοληπτών – εγγυητών εργάστηκαν, προκειμένου η Ευνομία να προτείνει μία δίκαιη λύση για τους οφειλέτες –δανειολήπτες και εγγυητές- των οποίων τα δάνεια μαζικά πωλούνται σε κερδοσκοπικά funds, με αποτέλεσμα οι ίδιοι να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρας Κώστας σε συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την 6 Νοεμβρίου 2019.

Ως γνωστόν, τα δάνεια πωλούνται στους κερδοσκόπους σε πολύ χαμηλές τιμές. Ενας κερδοσκόπος μετά την απόκτηση ενός δανείου απαιτεί το σύνολο της οφειλής, τόσο από τον δανειολήπτη, όσο και από τον εγγυητή. Έτσι ένα fund που αγόρασε ένα δάνειο 100.000 ευρώ λ.χ. 25.000 ευρώ ζητά την αποπληρωμή των 100.000 ευρώ και τους τόκους.

Μέχρι σήμερα, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν νομοθετήθηκε το δικαίωμα του δανειολήπτη και εγγυητή να αγοράσει το δάνειο του ή να υποβάλει πρόταση εξαγοράς πριν την πώληση του δανείου, όπως στην Κύπρο.

Hδη εκατοντάδες εκατομμύρια δάνεια άλλαξαν χέρια και μέχρι το τέλος του 2021 υπάρχει δέσμευση των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια σε μονοψήφιο ποσοστό είτε μέσω πλειστηριασμών, είτε πωλήσεων των δανείων.

Η Ευνομία, υιοθετώντας την πρόταση της επιστημονικής της ομάδας, προτείνει την νομοθέτηση πλαφόν στις αξιώσεις των funds. 

Συγκεκριμένα, μία δίκαιη λύση AΠAITEI την εξόφληση της οφειλής του δανειολήπτη και εγγυητή με την απόδοση στο fund του ποσού που κατέβαλε για την αγορά του δανείου, τους τόκους από την ημερομηνία καταβολής και τα έξοδα. 

Η δυνατότητα εξόφλησης των δανειακών υποχρεώσεων κατ΄αυτόν τον τρόπο είναι ήδη νομοθετημένη σε ευρωπαική χώρα, στην Ισπανία.

Η Ευνομία με τις θέσεις αυτές επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο θα αποφευχθεί:
-- ο αφανισμός της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων δανειοληπτών και εγγυητών και κυρίως η κατοικία τους
-- η απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων – μη οφειλετών από επιθετικές κερδοσκοπικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς
-- ο αφελληνισμός των ελληνικών επιχειρήσεων ή το οριστικό κλείσιμο τους

και ήδη δια της αντιπροέδρου της, κας Αριάδνης Νούκα, με δημόσια παρέμβαση, γνωστοποίησε την μοναδική λύση ουσιαστικής προστασίας δανειοληπτών και εγγυητών, ώστε αυτή αισίως να λάβει μορφή νομοθετήματος.

ΠΗΓΗ
https://evnomia.com.gr/2019/11/10/%ce%b4%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84/?fbclid=IwAR2uzEtmwn4NYw_DE6RRq0cGp0SLmzOvjxVVDqcfQGR944Fbj55AvMZ3D6s

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates