Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

EUROBANK: ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ 26 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 300.000.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΡίχνουν συνεχώς τον πήχη των προσφορών τους τα funds για τα κόκκινα δάνεια

Συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank στις 12 Νοεμβρίου 2019 με βασικό θέμα…την τελική απόφαση για το deal των 26 δισεκ. NPEs. 

Όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews έχει υπάρξει ανατροπή σκηνικού και πέραν από την Pimco, έχει μπει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης των 26 δισεκ. NPEs και το αμερικανικό fund Fortress.

To Fortress μετά την αποχώρηση του από την Attica Group θέλει να κάνει deal στην Ελλάδα και έτσι εξηγείται η επιμονή με Eurobank αλλά και Alpha bank. 

Μάλιστα οι πιθανότητες για deal με το Fortress έχουν αυξηθεί στο 70% και αντιθέτως η Pimco από εκεί που θεωρείτο πριν μήνες βέβαιο έχει μειωθεί στο 30%.

Η Eurobank φαίνεται ότι θα προτιμήσει το Fortress για ένα deal που περιλαμβάνει 

-Pillar τιτλοποίηση στεγαστικών προβληματικών δανείων 2 δισεκ. 
-Cairo τιτλοποίηση 7,3 δισεκ. NPEs
-Πώληση του 80% της FPS της εταιρίας διαχείρισης της Eurobank
-Διαχείριση συνολικά 26 δισεκ. NPEs 

Με βάση πληροφορίες η Fortress πληρώνει για το όλο deal 360 εκατ και η Pimco 310-320 εκατ. τα ποσά αυτά απέχουν πολύ από τις αρχικές εκτιμήσεις για 600 εκατ ή 500 με 480 εκατ που είχαν αναφερθεί πριν πολλούς μήνες. 

Τα βασικά ερωτήματα είναι τρία 

1)Γιατί υπήρξε εμπλοκή με την Pimco ένα μεγάλο θεσμικό επενδυτή που διαθέτει και πάνω από το 5% των μετοχών της Eurobank;
2)Γιατί η Eurobank θα κάνει deal με ένα distress funds έναντι εντός θεσμικού επενδυτή όπως η Pimco
3)Γιατί χαμηλώνει ο πήχης των τιμημάτων αντί να αυξάνεται όπως όλοι προέβλεπαν πριν μήνες;

Οι απαντήσεις

Υπήρξε εμπλοκή μεταξύ Eurobank και Pimco κυρίως γιατί όταν υπέγραψαν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις… η Pimco έκανε μια ρεαλιστική αποτίμηση και κατέληξε ότι δεν αξίζει το όλο deal πάνω από 310 με 320 εκατ. 

Είχαν δει το deal της Amoeba της Πειραιώς όπου ο τελικός επενδυτής φαίνεται ότι έχει μετανιώσει για το υψηλό τίμημα που έδωσε. 

Η Eurobank από την πλευρά της θεώρησε ότι οι όροι που θέτει η Pimco δεν είναι ρεαλιστικοί, ένα deal έχει αξία μόνο εάν είναι επικερδές και για τις δύο πλευρές.
Συν τοις άλλοις χάθηκαν οι προθεσμίες. 

Υπήρχε η προθεσμία τέλη Σεπτεμβρίου 2019 και η προθεσμία 25 Οκτωβρίου 2019 και οι δύο προθεσμίες πέρασαν χωρίς deal. 

Τότε μπήκαν στο παιχνίδι το Fortress και η Bain Capital και όπως όλα δείχνουν η Eurobank είναι πιο κοντά στην Fortress. 

Το βασικό ζήτημα που πρέπει να προσέξει η Eurobank είναι εάν το Fortress τηρήσει τις δεσμεύσεις του μετά από 6 ή 12 μήνες καθώς άλλη η φιλοσοφία ενός distress fund και άλλη ενός θεσμικού επενδυτή. 

Βέβαια οι διαφορές στο τίμημα δεν είναι χαοτικές, μόλις 50 εκατ διαφορά και το ερώτημα που εγείρεται είναι το τίμημα το πρόβλημα με την Pimco ή η έλλειψη εμπιστοσύνης και υψηλής αβεβαιότητας; 

Ως προς το ερώτημα γιατί τα τιμήματα μειώνονται ενώ η οικονομία ανακάμπτει, οι εξασφαλίσεις – collaterals αυξάνονται η απάντηση είναι η εξής.

Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι θα βγουν υπερκέρδη από τα ελληνικά NPEs διαψεύδονται πανηγυρικά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates