Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΒΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΡΦΩΣΕ ΝΙΚΑ & ΛΑΒΙΔΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!


Τι γράφει το protothema.gr :

Ξημερώματα Σαββάτου και στις «Χάντρες» στο Θησείο εισέρχονται οι τελευταίοι ξενύχτηδες. Είναι χειμώνας του 1997 και στο πρώτο κεντρικό τραπέζι του μαγαζιού κάθεται μια μεγάλη παρέα που διασκεδάζει με τα τραγούδια του Αντώνη Ρέμου και της Νατάσας Θεοδωρίδου.

Ξεχωρίζουν ο Γιώργος Νίκας, ο εφοπλιστής Κρίτωνας Λεντούδης, ο Κώστας Πηλαδάκης, ένα μπουκέτο νεαρών καλλονών και ένας γοητευτικός άνδρας που είναι ήδη γνωστός στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας ως ο «Μαρκ». Πρόκειται για τον Ελβετό Μαρκ Ντεμάν που έχει κάνει την Ελλάδα κάτι σαν δεύτερο σπίτι του, αφού έρχεται χειμώνα - καλοκαίρι και γίνεται πολύ γρήγορα κολλητός με γνωστούς Αθηναίους και Αθηναίες. Οι νύχτες του στα πιο in στέκια της πρωτεύουσας θα γράψουν τη δική τους ιστορία, όπως και τα μυκονιάτικα γλέντια του, στα οποία ξοδεύει αφειδώς αρχικά χιλιάδες δραχμές και κατόπιν χιλιάδες ευρώ.

Είκοσι δύο χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ στο Θησείο, ο Μαρκ Ντεμάν φέρεται να είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Bloomberg, ο άνθρωπος που «έδωσε» τους Ελληνες φίλους του στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Είχε προηγηθεί τον περασμένο χρόνο η δική του σύλληψη στη Σερβία μετά από ένταλμα των αμερικανικών Αρχών και ο προσωρινός εγκλεισμός του σε φυλακή εκεί, πριν εκδοθεί στις ΗΠΑ. Εκτοτε τα ίχνη του έχουν χαθεί και το όνομά του απουσιάζει από τη δικογραφία του σκανδάλου, στο οποίο εμπλέκονται ο Γιώργος Νίκας και ο Τηλέμαχος Λαβίδας.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νίκα

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, οι Αρχές που διερευνούν την υπόθεση στις ΗΠΑ φέρεται να εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Γιώργο Νίκα και τα έγγραφα θα αποσταλούν στη Europol.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ελληνας επιχειρηματίας, ο οποίος εικάζεται ότι βρίσκεται στη χώρα μας, θα αναζητείται πλέον επίσημα ώστε να προσαχθεί αρχικά και κατόπιν μέσω των απαραίτητων διαδικασιών να εκδοθεί στην Αμερική.

Αντίθετα με αυτόν, ο Μαρκ Ντεμάν εθεάθη στην Ελλάδα, σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών και φίλων του που μίλησαν υπό τον όρο να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά τους, το καλοκαίρι του 2017, ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι επανήλθε και πέρυσι στην αγαπημένη του Μύκονο.

Απλά αυτή τη φορά δεν έκανε τόσο θόρυβο...

«Γιατί βάλαμε τον Λαβίδα στην ίδια φυλακή με τον Ελ Τσάπο»

Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης εξηγεί γιατί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του επιχειρηματία και εμπλεκόμενου στην υπόθεση «Insider Trading» Τηλέμαχου Λαβίδα στη φυλακή όπου κρατούνται διαβόητοι κακοποιοί

Εντύπωση προκαλεί σε νομικούς κύκλους το γεγονός ότι ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση Τηλέμαχος Λαβίδας έχει μεταφερθεί στο κέντρο κράτησης Metropolitan Correctional Center και όχι στο Manhattan Detention Complex, όπου οι συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες, καθώς εκεί μεταφέρονται οι κρατούμενοι που περιμένουν να δικαστούν και όχι οι ήδη καταδικασμένοι, οι οποίοι συνήθως έχουν θέση στην πρώτη φυλακή.

Το Metropolitan Correctional Center, όπως είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, είναι το κέντρο κράτησης που έχει μπει στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής από τα αμερικανικά ΜΜΕ λόγω των κάκιστων συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων.

Μάλιστα ένας κρατούμενος, μιλώντας στους «New York Times», το χαρακτήρισε «χειρότερο και από το Γκουαντάναμο», υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για υπερβολή, αλλά για την ωμή και σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κρατούμενοι καθημερινά στις συγκεκριμένες φυλακές, οι οποίες έγιναν γνωστές για τις βρώμικες εγκαταστάσεις, την απουσία ιατρικής περίθαλψης, τη βία και την κακομεταχείριση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Μέσα σε ένα από τα κελιά των εν λόγω φυλακών, μάλιστα, αυτοκτόνησε ο άλλοτε παντοδύναμος επιχειρηματίας Τζέφρι Επστάιν, ενώ εκεί κρατούνταν και ο περιβόητος τρομοκράτης Ραμζί Γιουσέφ, ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της βομβιστικής επίθεσης του 1993 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Από την πλευρά μας επικοινωνήσαμε με την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ζητώντας να μάθουμε τον λόγο για τον οποίο μεταφέρθηκε σε αυτές τις φυλακές ο 38χρονος Τηλέμαχος Λαβίδας. Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Τζέιμς Μάργκολιν με τον οποίο μιλήσαμε δεν διέψευσε τις πληροφορίες και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι έχουν υπάρξει αναφορές από αρκετούς κρατούμενους. Εν συνεχεία εξήγησε για ποιον λόγο μεταφέρθηκε εκεί ο Λαβίδας, ένα πρόσωπο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και το οποίο έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Φαίνεται όμως ότι η σοβαρότητα της υπόθεσης είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στις εισαγγελικές αρχές να φανούν ελαστικές απέναντί του. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς εκτιμάται ότι η κατάθεση του Τηλέμαχου Λαβίδα μπορεί να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο και να οδηγήσει σε περισσότερα στοιχεία που συνδέονται με τη δράση του κυκλώματος. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα μας είπε ο Τζέιμς Μάργκολιν, «ο Τηλέμαχος Λαβίδας μεταφέρθηκε στο Metropolitan Correctional Center επειδή έχει κριθεί ως ύποπτος φυγής». Διευκρίνισε δε ότι στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μεταφέρονται όσοι κρίνονται ύποπτοι φυγής ή όσοι αποτελούν απειλή για την κοινωνία. «Ο Τ. Λαβίδας ανήκει στην πρώτη κατηγορία», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις, δεδομένου ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης.

Να θυμίσουμε ότι οι Αμερικανοί δικηγόροι του Τηλέμαχου Λαβίδα είχαν ζητήσει με επιστολή τους να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο πελάτης τους, αίτημα που απορρίφθηκε από την Εισαγγελία της Νέας Υόρκης, καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Τηλέμαχος Λαβίδας όσο και ο Γιώργος Νίκας κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που είχε στηθεί μεταξύ Νέας Υόρκης, Λονδίνου, Μονακό και Ζυρίχης και αγόραζε ή αντάλλασσε πληροφορίες-χρυσάφι, που είχαν κυρίως σχέση με εξαγορές και συγχωνεύσεις εισηγμένων εταιρειών, χρησιμοποιώντας πακιστανικά τηλέφωνα και κρυπτογραφημένα applications, αποκομίζοντας παράνομα κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων και κάνοντας ζωή βγαλμένη από κινηματογραφικές παραγωγές χολιγουντιανών προδιαγραφών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, ο συνδετικός κρίκος του κυκλώματος, αυτός που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φέρνοντας σε επαφή τα εμπλεκόμενα μέλη σε ένα δίκτυο που λειτουργούσε μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, είναι και ένας Ελβετός χρηματιστής (φέρεται να είναι ο Μαρκ Ντεμάν), ο οποίος συνελήφθη πέρυσι στη Σερβία και εκδόθηκε στην Αμερική. Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι Αρχές των ΗΠΑ έχουν εμπλέξει τον Μπράιαν Κοέν, τραπεζικό στέλεχος της Goldman Sachs, τον Γιώργο Νίκα, γιο του ιδρυτή της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας και πρόεδρο του Δ.Σ. της Μέγας Γύρος, και τον Τηλέμαχο Λαβίδα, γιο του Αθανάσιου Λαβίδα, επικεφαλής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Lavipharm.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates