Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

ΣΤΑ "¨ΣΚΑΡΙΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΙΚ Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ...ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ
Ένα μητρώο οφειλών προς το Δημόσιο, αντίστοιχο με τη βάση τραπεζικών δεδομένων «Τειρεσίας» ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.Πηγές με γνώση των διαδικασιών εξηγούν ότι δεν υπάρχει σήμερα μια βάση δεδομένων στην οποία μπορούν να ανατρέξουν οι τράπεζες για να αντλήσουν τα φορολογικά στοιχεία των οφειλετών που αιτούνται προστασία της πρώτης κατοικίας τους. Ο «Δημόσιος Τειρεσίας» θα αντλεί τα στοιχεία των οφειλετών από το Taxisnet και θα παρέχει εικόνα στις τράπεζες για τις οφειλές των δανειοληπτών προς το Δημόσιο, μαζί με τον Τειρεσία που παρουσιάζει τις «κόκκινες» οφειλές προς τις τράπεζες.

Ο λόγος γίνεται για όσους οφειλέτες έχουν λάβει ήδη προστασία βάσει του νόμου Κατσέλη και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους. Υπολογίζεται ότι αυτή η κατηγορία «κόκκινων οφειλετών» περιλαμβάνει 80.000 φυσικά πρόσωπα και οι τράπεζες εκτιμούν ότι τουλάχιστον το 1/3 εξ αυτών είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Θυμίζεται ότι οι εν λόγω οφειλέτες έχουν συναινέσει σε άρση του απορρήτου προκειμένου να απολαμβάνουν την προστασία.

Στόχος της Πολιτείας είναι να διευκολύνει τις τράπεζες να βάλουν την «ουρά» του Νόμου Κατσέλη στο μικροσκόπιο και με τη βοήθεια όλων των διαθέσιμων στοιχείων να ξεκαθαρίσουν ποιοι έχουν πραγματική οικονομική αδυναμία και ποιοι εκμεταλλεύονται την ασυλία του Νόμου. Στη δεύτερη περίπτωση, όπως έχει αναφέρει το insider.gr, οι τράπεζες θα ζητούν από το Δικαστήριο διακοπή της προστασίας και διενέργεια πλειστηριασμού.

Τονίζεται ότι η νέα πλατφόρμα, την οποία θα υλοποιήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, καθώς τη λειτουργία της εξετάζει ενδελεχώς η νομική ομάδα του Υπουργείου Οικονομικών για ζητήματα προσωπικών δεδομένων, μεταξύ άλλων.

Με τον «Δημόσιο Τειρεσία» θα υπάρχουν διαθέσιμα εκείνα τα εργαλεία που θα «ξεσκεπάζουν» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές με το πάτημα… ενός κουμπιού, θέτοντας τέλος στη γραφειοκρατία και την ανάμειξη πολλών δημόσιων υπηρεσιών για την άντληση μιας συνοπτικής εικόνας χρεών για τους φορολογούμενους/οφειλέτες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates