Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΤΟ KKR ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ FAMAR !!!


Συμφωνούν να κουρέψουν 24.000.000€ για να προχωρήσει η πώληση της Famar...

Στις 15 Νοεμβρίου θα δούμε αν τελικώς η διαπραγμάτευση τραπεζών, KKR και υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών (Delpharm και Elements Capital Partners με την York Capital) καταλήξει και μεταβιβασθούν οι «δύο» Famar.

Ως γνωστόν οι διαγωνισμοί τρέχουν παράλληλα -από τηLazard για το «γαλλικό πακέτο» (τα τοπικά εργοστάσια, μαζί με εκείνα σε Ολλανδία και Καναδά) και από την EYγια το τμήμα της φαρμακοβιομηχανίας που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία -και η ολοκλήρωσή τους δεν μπορεί να γίνει μεμονωμένα.

Το κλειδί στην υπόθεση είναι το πώς θα μοιραστεί η «ζημιά», καθώς η πρόταση της Delpharm δεν φτάνει να ικανοποιήσει τους εμπλεκόμενους και ως εκ τούτου η διελκυστίνδα «σέρνει» το KKR να επωμιστεί δάνεια του «γαλλικού πακέτου» με discount. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, οι ελληνικές πιστώτριες τράπεζες έχουν έκθεση της τάξης των 48 εκατ. ευρώ και αποδέχονται να δώσουν discount που αγγίζει το 50%.

Αν η διαπραγμάτευση ευοδωθεί, το KKR θα εξαγοράσει το εν λόγω πακέτο δανείων, αποπληρώνοντας τις εγχώριες τράπεζες και θα συνάψει στη συνέχεια τη συμφωνία με την Delpharm, απελευθερώνοντας έτσι και το deal για τον «ελληνικό» βραχίονα της φαρμακοβιομηχανίας.


ΠΗΓΗ
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates