Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: 2.000 ΑΤΟΜΑ ΕΚΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ... ΥΨΟΥΣ 3 ΕΥΡΩ !!!Το σύστημα υποβολής αιτήσεων παραπλάνησε επίτηδες τους υποψηφίους για να βολευτούν ημέτεροι ;;;

Όταν ένα ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ παραπλανά μερικούς από τους υποψηφίους, η απάντηση είναι ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στην υποβολή των αιτήσεών τους.

Όταν όμως 2.000 υποψήφιοι, κρίνονται απορριπτέοι από έναν διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις θέσεις προσωπικού εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής, επειδή στις αιτήσεις τους φαίνεται ότι δεν έχουν καταβάλει το παράβολο των ….3 Ευρώ (!) -μολονότι το έχουν ήδη πληρώσει- τότε κάτι στραβό και ύποπτο υπάρχει στον διαγωνισμό.

Η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής είναι υποχρεωτικά –και ορθώς- ηλεκτρονική, μέσω του ΑΣΕΠ.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων ωστόσο παραπλανά (επίτηδες;) τους υποψηφίους.

Απαιτεί μόνο ηλεκτρονική έκδοση παραβόλου. Όσοι υπέβαλαν την αίτηση πρόσληψης θεώρησαν οτι κατέβαλαν το παράβολο γιατί ακολούθησαν τη διαδικασία που τους υποδείκνυε το σύστημα.

Ξαφνικά όμως διαπιστώνουν ότι τα χρήματα τελικά δεν χρεώθηκαν στο λογαριασμό ή την πιστωτική τους κάρτα και κατά συνέπεια θεωρείται άκυρη η αίτησή τους.


Το ηλεκτρονικό σύστημα τους ενημερώνει ότι η αίτησή τους υπεβλήθη κανονικά αλλά αργότερα πληροφορούνται ότι απορρίπτονται επειδή –εμφανίζονται ότι- δεν κατέβαλλαν το παράβολο των 3 Ευρώ….

Απορρίπτονται ξαφνικά και αναίτια από τον κατάλογο των υποψηφίων που όχι μόνο θα ορίσει τους διοριστέους αλλά και τους …αναπληρωτές καθηγητές, για τα επόμενα χρόνια. Το σύστημα τους καταδικάζει συλλήβδην στην ανεργία αφού είναι όλοι τους εξειδικευμένοι στην ειδική αγωγή.

Το ηλεκτρονικό σύστημα του ΑΣΕΠ παρέχει όχι μόνον ασαφείς οδηγίες αλλά -κυρίως- και την παραπλανητική βεβαιότητα ότι η πληρωμή του παραβόλου είχε δρομολογηθεί μέσω της τράπεζας. Οι αιτούντες έχοντας συμπληρώσει το ΙΒΑΝ και έχοντας πάρει κωδικό παράβολου, θεώρησαν ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία.

Επιπλέον ουδέποτε ενημερώθηκαν για κάποια εκκρεμότητα πληρωμής, επομένως είχαν τη σιγουριά ότι το παράβολο είχε καταχωρηθεί και η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί, αφού είχαν προμηθευτεί από το ηλεκτρονικό σύστημα κωδικό αριθμό μητρώου καταχώρησης.

Ενώ όμως περίμεναν να δουν τα ονόματά τους στον πίνακα κατάταξης όπως κάθε χρόνο ξαφνικά βρέθηκαν στη λίστα απορριπτέων.

Για κάποιον περίεργο λόγο, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σχεδιάσει τη διαδικασία με τέτοιο τρόπο ώστε ένας μεγάλος αριθμός υποψηφίων να παραπλανηθεί και να βρεθεί να ανακαλύπτει μόλις την περασμένη Τετάρτη ότι οι αιτήσεις τους απορρίπτονται λόγω μη καταβολής παράβολου

Προφανώς επιστήμονες και συγκεκριμένα εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με πτυχία και μεταπτυχιακά δεν μπορεί όλοι να είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι.

Προφανώς το σύστημα είχε παραπλανητικά κενά και ατέλειες. Το ερώτημα είναι αν κάποιοι το είχαν σχεδιάσει έτσι και απλώς ενημέρωσαν τα «δικά τους τα παιδιά» για να επωφεληθούν του αποκλεισμού 1.500 εκπαιδευτικών και περίπου 500 υποψηφίων βοηθητικού προσωπικού….


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates