Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ" & ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΗΡΑΚΛΗΣ Νο2" !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η προσφυγή στην Δικαιοσύνη είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html
Στο τραπέζι επιπλέον 48 δις κόκκινα δάνεια...


«Ηρακλής» Νο 2 για τα εναπομείναντα δάνεια των τραπεζών συζητεί ήδη η κυβέρνηση, αφού παρά τον προγραμματισμό για ένταξη στο σχέδιο 30 δισ. ευρώ, οι τράπεζες μετά το πέρας του αρχικού σχεδίου που ορίζεται στους 18 μήνες (μαζί με την παράταση), καλούνται να διαχειριστούν ένα εξίσου εντυπωσιακό μέγεθος κόκκινων δανείων, ύψους 48 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με κορυφαίες πηγές στο υπουργείο Οικονομικών, αν και η συζήτηση είναι πρόωρη διότι το νομοσχέδιο δεν έχει πάει καν στη Βουλή, παρά μόνο συντάσσονται drafts που θα καθορίσουν την τελική του μορφή και αποστέλλονται διαδοχικά στον κ. Γ. Ζαββό, εκτιμούν ότι χρειάζονται τουλάχιστον 8 μήνες. Ανάλογα με την επιτυχία και την απήχηση του προγράμματος το διάστημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντα, θα δοθεί η δυνατότητα στις τράπεζες να ξεσκαρτάρουν και κομμάτι από τα εναπομείναντα δάνεια που σήμερα με βάση τους υπολογισμούς δεν θα περιληφθούν στον Ηρακλή.


Πηγές κοντά στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Ζαββό κρατούν χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια, αν και αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για εξίσου φλέγον ζήτημα. Άλλωστε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Κ., Μητσοτάκηςασχολείται επισταμένως με το ζήτημα, διότι το ξεκαθάρισμα των τραπεζικών ισολογισμών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιστροφής στην ανάπτυξη για την οικονομία, αφού οι τράπεζες είναι αυτές που θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν τα projects της επόμενης μέρας. Κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους τραπεζίτες φέρεται να είπε σε αυστηρούς τόνους προς τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, «Θα συμμετάσχετε όλοι στο σχέδιο. Διότι με τον Ηρακλή βοηθάμε τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και ενισχύεται η κεφαλαιακή σας βάση».

Η ίδια πηγή στο ΥΠΟΙΚ σημειώνει πως οι τραπεζίτες είναι πλήρως ενημερωμένοι για όλες τις παραμέτρους του σχεδίου από την πρώτη στιγμή και συμπληρώνει πως η προμήθεια που θα κληθούν να πληρώσουν οι τράπεζες για τα senior ομόλογα διαμορφώνεται στην περιοχή του 1,6% τώρα και δεν αποκλείεται να υποχωρήσει ακόμα και στο 1,3%, αφού όσο κερδίζει έδαφος η χώρα στο πεδίο του αξιόχρεου τόσο πέφτουν τα επιτόκια των ομολόγων.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates