.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΡΥΘΜΙΣΤΕ Ή ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΣτο απόλυτο φιάσκο μετατρέπεται το νέο πλαίσιο της δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας, με μόλις 5 αιτήσεις ρύθμισης μετά από 3 και πλέον μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας...

Ενώ οι τράπεζες εμφανίζονται “διακριτικές” έναντι υπερδανεισμένων επιχειρήσεων αποστέλλουν με καταιγιστικό ρυθμό επιστολές στα νοικοκυριά για να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους.

Ήδη, 70.000 “κόκκινοι δανειολήπτες” που δυνητικά πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στον νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχουν λάβει το προσκλητήριο των τραπεζών καθώς απομένουν λιγότερο από 3 μήνες για τη λήξη της προθεσμίας ένταξης στο νέο πλαίσιο και μέχρι στιγμής τα ολοκληρωμένα αιτήματα είναι ελάχιστα.

Μετά τη Eurobank που έστειλε επιστολές σε 35.000 πελάτες της, την Τράπεζα Πειραιώς που ενημέρωσε με τον ίδιο τρόπο 25.000 οφειλέτες και η Alpha Bank ενημέρωσε προσωπικά 20.000 πελάτες της, οι οποίοι έχουν λάβει ενυπόθηκα δάνεια και έχουν σταματήσει την αποπληρωμή τους.

Και ενώ οι τράπεζες καλούν τους πελάτες τους να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους, το σχέδιο«Ηρακλής» για τη μείωση των κόκκινων δανείων περνάει στην εποπτεία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Ο υπουργός, μάλιστα, συναντήθηκε χθες με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών τους οποίους ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του σχεδίου, στόχος του οποίου είναι να απαλλάξει τους τραπεζικούς ισολογισμούς από NPLs 30 δισ. ευρώ.

Ενημέρωση

Με τις επιστολές που στέλνουν οι τράπεζες, ενημερώνουν τους κόκκινους δανειολήπτες για τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης που προσφέρει ο νέος νόμος, με τη συμμετοχή του Δημοσίου (επιδότηση της δόσης) και για την υποβολή της σχετικής αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Για όσους οφειλέτες βρίσκονται σε στάδιο υποβολής αίτησης στην πλατφόρμα και πληρούν τα βασικά κριτήρια που θέτει ο νόμος οι τράπεζες παγώνουν αμέσως τη διενέργεια πλειστηριασμών.

Η αναστολή θα παραμένει σε ισχύ έως ότου ολοκληρωθεί η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης και πριν αξιολογηθεί η επιλεξιμότητα του πελάτη μέσω της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας. Οι τράπεζες καλούν και όσους δεν μπορούν να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο πρώτης κατοικίας, να ενταχθούν σε ευνοϊκά προγράμματα ρύθμισης που προσφέρουν προκειμένου να διευθετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και να γλιτώσουν την κατοικία τους από τον πλειστηριασμό. Στόχος των πιστωτικών ιδρυμάτων είναι να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κόκκινοι δανειολήπτες στον νέο νόμο και στις ρυθμίσεις προκειμένου να αρχίσουν να τρέχουν έσοδα από «νεκρά» στεγαστικά δάνεια.

Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που δίνεται στους κόκκινους οφειλέτες να σώσουν το σπίτι τους, εξασφαλίζοντας χαμηλές μηνιαίες δόσεις (επιμήκυνση δανείου έως 25 έτη, επιτόκιο euribor +2%, κρατική επιδότηση, κούρεμα στο υπερβάλλον του 120% της εμπορικής αξίας του σπιτιού χρέος). Όσοι μείνουν εκτός ρύθμισης, από τη νέα χρονιά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον πλειστηριασμό. Φυσικά, αντιμέτωποι με τον ίδιο κίνδυνο θα βρεθούν αργότερα και όσοι δεν θα μπορούν να καταβάλλουν σταθερά τις δόσεις της ρύθμισης.

Πάντως, μέχρι σήμερα η κίνηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων παραμένει υποτονική. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για ένταξη στο ευνοϊκό καθεστώς (χαμηλό επιτόκιο, επιμήκυνση διάρκειας, «κούρεμα», κρατική επιδότηση) περισσότερων από 100.000 δανειοληπτών, τη διαδικασία έχουν ξεκινήσει μόλις 22.882 χρήστες, έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες 82 αιτήσεις, 16 προτάσεις ρύθμισης έχουν δοθεί από τις τράπεζες και έχουν ολοκληρωθεί μόλις 5 ρυθμίσεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates